Stiri Cupa României Feminin

Manuel Rodriguez: ”Sunt convins că în sezonul trecut am fi putut juca finala campionatului”

Manuel Rodriguez: ”Sunt convins că în sezonul trecut am fi putut juca finala campionatului”

Gruparea feminină FCC Baschet Arad a demarat în această săptămână pregătirile pentru noul sezon competițional, având pe banca tehnică un alt antrenor principal față de stagiunea încheiată în luna martie. Tehnicianul sârb Bogdan Bulj i-a luat locul spaniolului Manuel Rodriguez, cel care a terminat pe poziția a treia în LNBF cu galben-albastrele și a jucat finala Cupei României în sezonul 2019-2020.

Într-un interviu acordat site-ului nostru, Manuel Rodriguez a vorbit despre motivul care a stat în spatele deciziei de a nu i se prelungi contractul cu formația arădeană și a detaliat evenimentele întâmplate înainte și după apariția pandemiei de COVID-19.

Ați vorbit cu echipa din Arad despre prelungirea contractului dumneavoastră?

În tot acest timp am avut contact direct cu clubul, atât cu președintele Marcel Urban cât și cu Dan Moraru și Cristi Bondor. Înainte de Final Four-ul Cupei României vorbeam deja ca eu să continui ca antrenor principal al echipei în viitorul sezon. În acele conversații am vorbit despre jucătoarele ale căror contracte trebuie prelungite și chiar despre noi transferuri, precum Ecaterina Armanu (n.r. cea care a ajuns în această vară la Arad), o jucătoare care se potrivea perfect în ideea de echipă pe care o voiam în sezonul care va începe acum. Am avut câteva întâlniri până în luna martie, înainte de începerea play-off-ului, când campionatul s-a întrerupt din cauza pandemiei și totul a fost oprit.

După ce v-ați întors în Spania v-au contactat?

La întoarcerea mea în Spania am continuat să vorbim în lunile aprilie, mai, iunie și iulie. În luna iulie am avut o conversație cu Marcel (n.r. Marcel Urban, președintele clubului), în care am fost notificat că va fi imposibil să îmi ofere poziția de antrenor al echipei pentru sezonul următor datorită problemelor financiare legate de primăria Arad pe care le știe toată lumea.

”Consider că munca mea acolo nu e încă terminată”

Principalul motiv pentru care nu veți antrena echipa în sezonul viitor sunt problemele financiare ale clubului?

Așa este. Relația mea cu Marcel a fost mereu foartă directă și sinceră. Aceasta este o afacere și el trebuie să vadă cele mai bune interese ale echipei iar eu trebuie să văd ce e mai bine pentru mine. Am înțeles explicațiile pe care mi le-a dat. Am încredere în cuvântul lui Marcel și știu că ușile Aradului sunt deschise pentru mine în viitor, un viitor care sper că nu e foarte îndepărtat deoarece consider că munca mea acolo nu e încă terminată.

Dacă nu ar fi fost pandemia și problemele financiare, considerați că v-ați fi putut bate la titlu cu Aradul în acest sezon?

Uitându-mă la loturile echipelor, cred că Sepsi este cu un pas în fața tuturor în acest sezon și în cel precedent, dar în baschet orice se poate întâmpla. Am arătat deja de ce sunt capabil când am venit la echipă anul trecut și am avut un record de 16 victorii și doar 4 meciuri pierdute, am jucat finala Cupei după cinci sezoane și am câștigat în fața celor de la Satu Mare în 2 dintre cele 3 meciuri pe care le-am jucat împotriva lor, cealaltă mare favorită alături de Sepsi. Sunt convins că anul trecut am fi putut juca finala campionatului și ar fi fost o echipă foarte solidă, am văzut jucătoarele pregătite pentru asta și chimia echipei a fost extraordinară. Nu pot vorbi despre acest sezon, pentru că nu voi fi eu antrenorul.

Ce veți face în acest sezon? Ați semnat pentru o altă echipă?

Prima mea ideea a fost să continui la Arad, iar când în final mi-au spus că a intervenit o schimbare de planuri iar eu nu voi fi antrenorul echipei pentru acest sezon, agentul meu mi-a prezentat câteva oferte, dar niciuna nu s-a concretizat. Așa că voi folosi acest timp pentru a urmări mult baschet și pentru a vizita câțiva antrenori pentru a învăța despre filosofia lor și modul lor de a lucra. Antrenorii trebuie să fie mereu pregătiți, nu știi niciodată când telefonul o să sune.

Manuel Angel Rodriguez Escudero a mai pregătit-o în România pe CSU Alba Iulia în stagiunea 2017-2018.

*Foto: arhivă personală Manuel Rodriguez

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!