Stiri Cupa României Feminin

Manuel Rodriguez: „Vreau să văd puţin la lucru echipa înainte de a face o evaluare”

Manuel Rodriguez: „Vreau să văd puţin la lucru echipa înainte de a face o evaluare”

Manuel Rodriguez este noul antrenor al lui FCC Baschet Arad, din această săptămână. Spaniolul a fost dorit și înainte de gruparea de pe Mureș și de această dată cele două părți au ajuns la un numitor comun. Antrenorul de 39 de ani a declarat că este fericit să vină la Arad și că este un proiect frumos.

„Sunt foarte fericit să vin la Arad. Mi-a fost încredinţat un proiect frumos și interesant. Când am primit apelul domnului președinte Marcel Urban, nu aveam nicio îndoială să accept oferta. Întotdeauna am simțit un mare interes din partea Aradului. Am avut şi în trecut mai multe oferte, iar de această dată ambele părți au ajuns la un acord”, a declarat Manuel Rodriguez pentru site-ul oficial al echipei.

Spaniolul a mai antrenat-o pe Marta Fodor, cea mai constantă româncă din lotul arădean în sezonul trecut. Cei doi au lucrat împreună la precedenta experiență a lui Rodriguez în LNBF, când a pregătit pe CSU Alba Iulia în sezonul 2017-2018. Acesta crede că prezența extremei în lot îi va ușura adaptarea.

„Am norocul să o cunosc pe Marta Fodor, cu care am lucrat la Alba Iulia. Ea îmi va ușura adaptarea. Vreau să văd puţin la lucru echipa înainte de a face o evaluare. Voi profita de pauza care există pentru meciurile echipei naționale pentru a identifica punctele slabe și punctele forte ale lotului. Va fi un moment bun pentru ca jucătoarele să se adapteze la filozofia mea de joc“, a adăugat Manuel Rodriguez pentru aceeași sursă.

Noul antrenor al grupării arădene a mai vorbit pentru site-ul oficial al echipei și despre viziunea sa.

„Mentalitatea şi personalitatea antrenorului se reflectă în apărare, precum și spiritul grupului în ceea ce privește munca colectivă. Pe partea defensivă, antrenorul are o mai mare responsabilitate, deoarece este locul în care echipa trebuie să funcționeze mai bine. Dacă apărarea este bună, atacul va fi mai bun. Dar nu mă consider un antrenor defensiv. Cred că atacul începe de la apărare. Cu cât dominăm mai mult în apărare, ne va fi mai ușor să jucăm în atac cu tranziții rapide”, a concluzionat tehnicianul spaniol.

FCC Baschet Arad va disputa primul joc oficial cu Manuel Rodriguez pe bancă după pauza pentru naționale. Galben-albastrele, clasate pe locul 4 în grupa Vest cu 6 puncte, vor juca pe terenul formației de pe locul secund, ACS KSE Târgu Secuiesc, în 24 noiembrie.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii