Stiri Cupa României Feminin

Mărginean - Givens, duelul pionilor de bază

Ciprian Petcuț

Ciprian Petcuț
10.02.2013

                      Gabriela Mărginean                           Chrissy Givens

Campioana României la baschet feminin, CSM Târgoviște întâlnește luni seară pe Univ. Goldiș ICIM Arad, în cel mai important meci al sezonului, care va decide locul 1 la finalul sezonului regulat.

Componenta lotului echipei naționale a României, Gabriela Mărginean și americanca Chrissy Givens sunt cele mai importante jucătoare din tabăra celor două rivale. Ambele pot face diferența în acest meci în care cine greșește mai puțin, va ieși învingătoare.

Mărginean a avut evoluții de remarcat în Euroliga feminină, ajutându-și decisiv echipa să obțină o calificare istorică pentru baschetul românesc. Aceasta este a cincea marcatoare din cea mai importantă competiție inter-cluburi din Europa cu o medie de 17.9 puncte pe meci. În Liga Națională de baschet feminin, clujeanca a strâns în cele 15 partide disputate,  o medie de 13.6 puncte pe meci, 3.1 recuperări și 1.3 pase decisive.

Givens este pe departe cea mai valoroasă jucătoare din echipa arădeană, având evoluții foarte bune dar și constante. De remarcat că în toate partidele cu miză în care ICIM-ul a întâlnit adversari valoroși, aceasta a marcat întotdeauna peste 20 de puncte. În actuala ediție de campionat, Chrissy Givens are o medie de 19.4 puncte pe meci, 7.9 recuperări și 2.9 pase decisive.

Derby-ul României în baschetul feminin se va disputa luni de la ora 19:00 pe Digi Sport 3.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!