Stiri Cupa României Feminin

Mariah Smelser, noua jucătoare a lui BC Sirius Târgu Mureș

Mariah Smelser, noua jucătoare a lui BC Sirius Târgu Mureș

Mariah Smelser este noua jucătoare a lui BC Sirius Târgu Mureș. Americanca de 26 de ani joacă sub panou și vine din prima ligă cehă, de la Slovanka MB. Aceasta se alătură compatrioatei Brittney Dunbar, fundașul lui Sirius, cu care a fost coechipieră la ZKK Plamen Pozega, în Croația.

Transferul lui Mariah Smelser la BC Sirius Târgu Mureș a fost anunțat de agenția care o reprezintă, iar americanca de 1,88 metri a semnat până la finalul sezonului. Conform anunțului, aceasta a fost invitată să își unească forțele cu vechea sa coechipieră în colegiu și în Croația, Brittney Dunbar, și a acceptat provocarea de a juca în România, după ce a început sezonul în Cehia.

Smelser a bifat 7 partide în campionatul ceh pentru Slovanka MB, cu medii de 4,3 puncte, 3,6 recuperări, 1,6 pase decisive și 2,7 turnovers în 15.6 minute. Slovanka ocupă momentan locul 5 în campionat, cu 2 victorii și 5 înfrângeri. Smelser a jucat la nivel de colegiu la Jackson State.

Americanca de 26 de ani este la al doilea sezon în Europa, după ce în stagiunea precedentă a jucat 22 de meciuri pentru ZKK Plamen Pozega în prima ligă croată. A avut medii de 17,8 puncte, 13 recuperări, 2,2 pase decisive și 1,5 intercepții. La Pozega a fost coechipieră cu Brittney Dunbar, singura stranieră adusă de Sirius în presezon.

BC Sirius Târgu Mureș va avea astfel două jucătoare străine în lot. Formația care s-a înscris în acest campionat în ultima zi de înscrieri ocupă locul 5 în grupa Vest, cu înfrângeri în primele trei etape. Alb-roșiile au cedat și prima manșă din turul 1 al Cupei României la 15 puncte și vor juca returul cu Agronomia în 10 noiembrie. Pentru elevele lui Ionel Brustur urmează sâmbătă, 2 noiembrie, meciul din etapa a 4-a a grupei Vest din LNBF. Mureșencele primesc vizita liderului neînvins al grupei, CSM Satu Mare.

*foto: sportalo.hr

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!