Stiri Cupa României Feminin

Marta Fodor: „I-am și zis la Branki la jumătatea meciului că o să câștigăm și pentru ea”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
12.05.2019

Marta Fodor: „I-am și zis la Branki la jumătatea meciului că o să câștigăm și pentru ea”

FCC ICIM Arad s-a impus cu 84-69 în meciul doi al finalei mici din Liga Națională de Baschet Feminin. Galben-albastrele au câștigat bronzul cu 2-0 la general cu Olimpia CSU Brașov și au revenit pe podium după patru ani. Gazdele au rămas fără căpitanul Brankica Hadzovic care a ieșit accidentată după 3 minute și jumătate și nu a mai intrat, brașovencele s-au distanțat la 12 puncte, dar arădencele au revenit. Marta Fodor a contribuit cu 11 puncte la victorie și a vorbit despre importanța tuturor jucătoarelor în echipă.

„Toată lumea are un rol foarte important în echipa asta. Oricum, despre oricine vorbim, trebuie să ne bazăm pe toate din echipă. A fost greu (n.r. după ce a ieșit Hadzovic accidentată) cred că mai mult din punct de vedere psihic, dar i-am și zis la Branki la jumătatea meciului că o să câștigăm meciul și pentru ea”, a declarat Marta Fodor la finalul partidei care a încheiat finala mică.

Extrema a jucat 34:23 minute în care a înscris 11 puncte, cu 2/3 din semicerc, 1/4 de la distanță și 4/4 de la linia de fault. A mai avut 4 recuperări, 2 pase decisive, 3 mingi pierdute și o intercepție, cu +11 indice al eficienței.

FCC ICIM Arad a încheiat sezonul pe locul 3 după ce la un moment dat această clasare părea departe, când echipa a pierdut toate meciurile din turul fazei a doua a sezonului regulat, după care a făcut schimbări pe bancă.

„A fost un sezon lung și cu de toate, cumva așa am avut multe dealuri în fața noastră, dar am trecut de toate și chiar ne bucurăm foarte mult, cum am pornit și cât de greu am ajuns aici. Am dovedit că suntem o echipă care merită băgată în seamă. Într-un fel mă gândeam că putem, dar sunt zile și zile. Câteodată mă gândeam și câteodată nu, însă încrederea nu ne-am pierdut-o niciodată și asta s-a văzut și în teren”, a mai spus Marta Fodor.

Jucătoarea de 27 de ani a totalizat 30 de meciuri pentru galben-albastre în acest campionat, cu medii de 9,7 puncte, 4 recuperări, 1,8 pase decisive, 1,7 mingi pierdute, 1,4 intercepții și 9,6 eficiență în 31:39 minute. Marta Fodor s-a alăturat formației de pe Mureș în vară, după ce a fost căpitanul celor de la CSU Alba Iulia. Întrebată dacă vrea să rămână la Arad, aceasta a răspuns:

„Da, normal, mi-ar plăcea să rămân. Cu un asemenea rezultat, de ce nu? Și cu asemenea staff și fete, normal că ar fi o bucurie. Nu se știe niciodată (n.r. dacă se poate ceva mai sus). Depinde și ce se întâmplă la anul, ce echipe apar, dispar”, a adăugat cea mai constantă româncă de la FCC ICIM Arad în acest sezon.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!