Stiri Cupa României Feminin

Meciul dintre ACS KSE Târgu Secuiesc și Universitatea Cluj încheie etapa a 2-a din grupa Vest

Meciul dintre ACS KSE Târgu Secuiesc și Universitatea Cluj încheie etapa a 2-a din grupa Vest

ACS KSE Târgu Secuiesc și Universitatea Cluj dispută în această seară, de la ora 18:00, ultimul meci al etapei a 2-a din grupa Vest a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Cele două echipe se întâlnesc pentru prima dată la nivelul primei ligi și vin după victorii clare în prima etapă. Ambele formații au făcut schimbări pe bancă în vară și au două americance în lot.

ACS KSE Târgu Secuiesc s-a impus cu 80-43 la Sirius Târgu Mureș în runda inaugurală a grupei Vest, disputată la mijlocul săptămânii trecute. Kayla Mobley a fost atunci cea mai bună jucătoare de pe teren, cu 23 de puncte, 14 recuperări, 5 pase decisive. Jade Vega a debutat cu 17 puncte pentru covăsnence, iar Iringo Debreczi și Hanna Holinka Miklos au intrat de pe bancă și au contribuit cu câte 11 puncte.

Universitatea Cluj a dispus acasă de CSU Rookies Oradea în prima etapă, cu 89-48. Mariah King a fost coșghetera acelei partide cu 27 de puncte, plus 8 recuperări și 7 intercepții. De la „U” au încheiat în double-double Artavia Ford (22 de puncte, 10 recuperări) și Tunde Kilin (13 puncte, 14 pase decisive).

Ambele echipe au schimbat antrenorul în vară. Alpar Farkas a preluat funcția de antrenor principal la ACS KSE Târgu Secuiesc, iar grecul Giannis Koukos, la Universitatea Cluj. În ceea ce privește lotul, la covăsnence au rămas jucătoarele autohtone importante, cu Reka Domokos alăturându-se echipei. Mobley a revenit la ACS KSE, iar echipa a apelat și la compatrioata sa, Jade.

Formația clujeană a schimbat tot lotul, precum și managementul echipei de baschet feminin. Nici una dintre jucătoarele care au evoluat în sezonul trecut la alb-negre nu a continuat. Pe lângă americancele King (la a doua experiență la Cluj-Napoca) și Ford, s-au alăturat echipei românce cu experiență în LNBF, dintre care cea mai experimentată este Alexandra Uiuiu, singura care are peste 30 de ani, dar și jucătoare autohtone sub 23 de ani, cum sunt Andreea Fleșer sau Noemi Boloni. Boloni a jucat la ACS KSE Târgu Secuiesc în sezonul trecut.

Va fi prima confruntare între cele două echipe în Liga Națională. Formația covăsneană este doar la a doua participare în primul eșalon, după ce în stagiunea precedentă a jucat în a doua grupă valorică, astfel că nu s-a întâlnit cu Universitatea, care a evoluat în prima grupă valorică. La finalul campionatului trecut „U” s-a clasat pe locul 6 și ACS KSE, pe 12.

Meciul dintre ACS KSE Târgu Secuiesc și CS Universitatea Cluj se dispută astăzi, de la ora 18:00, la Sala Sporturilor Târgu Secuiesc. Vor arbitra Dan Narcis, Ștefan Atomulese și Zsolt Csiki, iar comisar va fi Marian Oprea. Pentru cele două echipe urmează miercuri primul meci din Cupa României, în deplasare la formațiile din grupa Est. Clujencele vor juca pe terenul lui Rapid București, iar covăsnencele, la Phoenix Știința Constanța.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!