Stiri Cupa României Feminin

Milica Deura pleacă de la FCC ICIM Arad după o lună și jumătate

Andreea Vlase

Andreea Vlase
29.01.2019

FCC ICIM Arad și Milica Deura s-au despărțit pe cale amiabilă. Bosniaca s-a alăturat echipei la mijlocul lunii decembrie, dar pleacă după doar 6 partide în galben-albastru. Fundașul se desparte de gruparea de pe Mureș după cel mai bun meci al său, cel de la Satu Mare.

Clubul a anunțat, prin intermediul site-ului oficial, că renunță la Milica Deura, cauza fiind probleme personale și de neadaptare la echipă.

„FCC ICIM Arad și jucătoarea Milica Deura au convenit, pe cale amiabilă, încetarea raporturilor contractuale. Decizia renunțării la sportiva originară din Bosnia și Herțegovina se leagă strict de dorința expresă a acesteia. Datorită unor probleme personale și de neadaptare cu echipa arădenă, Deura nu va mai face parte din lotul pregătit de sârbul Miljan Medved. Clubul a luat act de decizia sportivei și întărește ideea că nu poate scoate randamentul maxim de la o jucătoare care nu e cu gândul la performanță”, este motivarea formației arădene.

Milica Deura este a treia jucătoare la care renunță FCC ICIM Arad în acest sezon, după americancele A'Lexus Harrison și Leeza Burdgess. Spre deosebire de cele două, care s-au alăturat echipei în startul stagiunii, Deura a venit la Arad la mijlocul lunii decembrie, după ce a plecat Harrison.

Căpitanul Bosniei-Herțegovina s-a aflat la primul angajament în acest sezon, în care jucase pentru echipa națională în meciuri oficiale. Șase meciuri a bifat fundașul alături de FCC ICIM Arad. A debutat în ultima etapă din prima fază a campionatului, cu 13 puncte în victoria de la Cluj-Napoca.

Galben-albastrele au pierdut toate cele cinci jocuri pe care le-au disputat în faza a doua a campionatului, în Grupa Roșie. Deura a înscris câte 4 puncte în duelurile cu CSM Târgoviște și Universitatea Cluj. A marcat 11 puncte cu Olimpia CSU Brașov, 12 cu ACS Sepsi SIC și cel mai bun meci l-a făcut în weekend la Satu Mare, înainte de despărțirea de echipă (la fel ca Burdgess).

Pe terenul vicecampioanei, bosniaca a înscris 17 puncte în 39:38 minute, la care a adăugat 7 recuperări și 7 pase decisive, pentru +23 indice al eficienței. În cele 6 meciuri cu FCC ICIM Arad, jucătoarea de 28 de ani are medii de 10,2 puncte, 3 recuperări, 2,3 pase decisive, 2,3 mingi pierdute, 1,5 intercepții și 10,3 eficiență în 26:35 minute. Deura a mai jucat în LNBF la CSU Alba Iulia, în sezonul 2014-2015, când a bifat 32 de meciuri în campionat, cu medii de 20:34 minute, 8,5 puncte, 1,5 recuperări, 1,6 pase decisive și 6,3 eficiență.

Dintre stranierele care au început sezonul alături de formația pregătită de Miljan Medvedj, doar Brankica Hadzovic și Miljana Dzombeta sunt în continuare la echipă. Arădencele au cooptat-o pe Destiny Williams în lot săptămâna trecută și mai au timp până la finalul lunii februarie să mai aducă jucătoare. Până acum echipa de pe Mureș a folosit 2 din cele 6 transferuri pe care cluburile din LNBF le pot face după încheierea perioadei de transfer din presezon.

*foto: Valentin Todea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!