Stiri Cupa României Feminin

Minunea nu s-a produs: Aradul se impune şi la Satu Mare

Mihai Lițiu

Mihai Lițiu
21.12.2012

Foto: dbart.ro

Universitatea Goldiș ICIM Arad s-a prezentat la Satu Mare la adăpostul unei victorii la 30 de puncte în partida tur. Deşi antrenorul Dan Fleșeriu aifrma că nu e interesat de Cupă României şi problemele financiare de la clubul sătmărean îşi puseseră amprenta asupra ultimelor două înfrângeri de la Arad respectiv Sfântu Gheorghe, cei 400 de spectatori prezenţi în sala Liceului cu Program Sportiv (mai puţin susţinătorii echipei oaspete) sperau măcar la o revanşă de orgoliu.

La galben-albastre Chrissy Givens nu s-a regăsit în primele 5, aceasta absentând datorită unui deces în familie. În locul ei Dan Moraru a trimis-o pe Suzana Milovanovic, iar aceasta i-a răsplătit încrederea marcând primul coş al partidei. Vreme de două sferturi se merge cap la cap, cu arădencele încercând să se distanţeze pe tabelă iar gazdele reducând din diferenţă şi căutând egalarea, la pauză mare oaspetele conducând cu 46 la 38.

La doar o zi după ce tatăl său a fost comemorat la Arad, Monika Brosovszky îşi asumă rolul de lider al echipei şi marchează de la distanţă primul coş al sfertului 3. Din acest moment ecartul pe tabelă nu va mai scădea sub 10 puncte până la final, ajungând chiar la 22 de puncte la începutul sfertului 4, tot în urma unui coş de 3 puncte al aceleiaşi Monika Brosovszky (48-70 în minutul 32). Având siguranţa a peste 50 de puncte diferenţă per totalul celor două manşe, oaspetele se relaxează şi permit echipei antrenate de Dan Fleșeriu să se apropie până pe final la 13 puncte (66-79).

Remarcatele partidei au fost: Chadijah Whittington (17 puncte, 11 recuperări, 2 capace), Dara Kovacevic (8 puncte, 8 recuperări) şi Hajnalka Slimak (11 puncte) de la gazde, respectiv Monika Brosovszky (24 puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive şi 2 capace), Kari LaPlante (15 puncte, 11 recuperări, 3 capace) şi Jennifer Risper (doar 3 puncte marcate dar cu 8 recuperări, 4 pase decisive şi 4 intercepţii reuşite).

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!