Stiri Cupa României Feminin

Natalie Butler, double-double la debutul pentru ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe

Natalie Butler, double-double la debutul pentru ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe s-a impus cu 76-43 în fața Olimpiei CSU Brașov, în prima etapă din grupa Est a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Covăsnencele și-au adjudecat toate sferturile și s-au distanțat decisiv în a doua perioadă de joc. Natalie Butler a fost cea mai eficientă jucătoare de pe teren, reușind un double-double la primul joc alături de alb-verzi. Au avut debuturi bune la campioană și Givens, Mandache și Vucetic, iar Topuzovic a fost aproape de double-double.

Natalie Butler a fost cea mai eficientă jucătoare a meciului care a deschis noua ediție a LNBF. Pivotul american, la primul sezon în campionatul românesc, a încheiat în double-double la debutul pentru Sepsi, după ce a început meciul pe bancă. . A înscris 12 puncte în 19:09 minute, cu 6 din 6 la șuturile de două puncte. Și-a trecut în cont 10 recuperări, 4 ofensive/6 defensive. A mai avut 2 pase decisive, 2 greșeli personale, 2 faulturi scoase, 2 mingi pierdute, o intercepție și 1 capac, pentru +24 indice al eficienței. Cu Butler în teren, alb-verzile au avut un plus de 27 de puncte pe tabelă.

Chrissy Givens a fost a doua cea mai eficientă jucătoare a meciului. Veterana cu cetățenie americană și macedoniană a petrecut 26:14 minute în teren. A înscris 12 puncte, cu 5/7 la șuturile din semicerc (71%), 0/1 de afară și 2/4 de la linia de fault (50%). A mai avut 8 recuperări (2/6), 4 assist-uri, 1 fault, 4 faulturi scoase, 2 mingi pierdute, 4 intercepții și 1 capac, cu +22 eficiență. Pentru Givens, Sepsi este a 3-a echipă din LNBF la care evoluează, după ce a bifat mai multe sezoane la Târgoviște și unul la Arad. A revenit în această vară în campionatul românesc după câteva sezoane în Spania.

Jelena Vucetic a intrat de pe bancă și a fost coșghetera partidei. A înscris 15 puncte în 21:12 minute, cu 2/8 la șuturile de la semidistanță (25%), 3/3 din spatele semicercului și 2/2 la libere. A mai avut 4 recuperări (1/3), 3 assist-uri, 4 greșeli personale, 1 fault scos, 3 mingi pierdute, 2 intercepții și a primit un capac. A încheiat cu +15 indice al eficienței. Muntenegreanca e la prima experiență în România.

Andra Mandache a debutat la ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe cu 13 puncte în 24:39 minute. A terminat cu 6/15 la aruncările de două puncte (40%) și 1/2 de la linia de fault (50%). Extrema a mai avut 6 recuperări (2/4), 3 assist-uri, 3 greșeli personale, 2 faulturi scoase, 3 mingi pierdute, 2 intercepții și 3 capace, cu +14 eficiență. Reamintim că experimentata româncă s-a alăturat formației covăsnene în această vară după ce a pierdut ultimele trei finale ale campionatului contra alb-verzilor, ultimele două cu CSM Satu Mare.

Kristina Topuzovic a fost jucătoarea lui Sepsi cu cele mai multe minute la primul meci oficial al sezonului. Sârboaica a evoluat 27:04 minute și a fost aproape de double-double, cu 10 puncte și 9 recuperări (3/6). A terminat cu 25% la șuturile din acțiune, 2/8 din semicerc și 1/4 de afară, transformând 3 libere din 4. A mai avut 3 pase decisive, 1 fault, 4 faulturi scoase, 3 mingi pierdute și un capac, cu +10 eficiență.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe conduce în clasamentul grupei Est grație coșaverajului mai bun, după ce s-au disputat două meciuri din trei din prima rundă. Pentru elevele lui Zoran Mikes urmează un joc în deplasare la Phoenix Știința Constanța, sâmbătă 5 octombrie.

*foto: Miska Brigitta

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii