Stiri Cupa României Feminin

Nicolett Orban se alătură lui ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe pentru sezonul 2019-2020

Andreea Vlase

Andreea Vlase
11.06.2019

Nicolett Orban se alătură lui ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe pentru sezonul 2019-2020

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a anunțat astăzi transferul pivotului Nicolett Orban. Deținătoarea eventului a confirmat transferurile experimentatelor Chrissy Givens și Andra Mandache. Clubul covăsnean a anunțat și că 7 jucătoare continuă în alb-verde, dintre care trei se încadrează la regula U23. Nicolett Orban are 19 ani, astfel că Zoran Mikes va avea la dispoziție patru jucătoare sub 23 de ani care au deja experiență în primul eșalon.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a ales în această vară să adopte o strategie diferită față de cea de anul trecut când a păstrat doar două jucătoare. Continuă alături de campioană Annemarie Godri-Părău, Ildiko Mîrne-Nagy, Jovana Pasic, Kristina Topuzovic, Ioana Ghizilă, Nora Demeter și Renata Kovacs. Clubul covăsnean a confirmat, prin intermediul site-ului oficial, transferurile anunțate deja de TotalBaschet, ale veteranelor Chrissy Givens și Andra Mandache.

Pe lângă acestea, Sepsi a optat să-și mărească rotația de jucătoare sub 23 de ani. Echipele sunt obligate să aibă în teren o tânără sub 23 de ani tot meciul în sezonul viitor, după ce în campionatul recent încheiat regula se referea doar la prima repriză. În această vârstă se încadrează Ghizilă, Demeter și Kovacs, precum și nou-venita Nicolett Orban.

Pivotul de 19 ani a început sezonul trecut la Universitatea Cluj, echipă din prima grupă valorică a campionatului. Alături de alb-negre a evoluat în 11 meciuri din LNBF, cu medii de 7,4 puncte, 7,1 recuperări, 2 mingi pierdute și 1,1 intercepții în 23:52 minute, cu 10,9 eficiență. A plecat de la formația clujeană la începutul lunii noiembrie pentru a se alătura echipei din orașul natal, CSU CSM Oradea, din a doua grupă valorică.

Formația bihoreană a avut ambiții la începutul sezonului, când a adus și două straniere, dar a întâmpinat probleme financiare și a încheiat campionatul cu junioare. Alături de CSU CSM, Orban a evoluat în 15 meciuri din LNBF, în Grupa Galbenă și în play-off. A avut medii de 11,5 puncte, 9,2 recuperări, 2,1 pase decisive, 5,3 mingi pierdute și 2,3 intercepții în 35:08 minute, cu 10,5 eficiență. Bihorencele au încheiat pe 8 sezonul, ajungând în play-off după depunctarea a două echipe din față.  

Conform directorului sportiv de la ACS Sepsi SIC, Istvan Rusz, clubul mai are nevoie de jucătoare de calitate pentru că va juca pe trei fronturi în sezonul viitor, în cele două competiții interne și în cupa europeană. Cu trei straniere confirmate deja, toate cu pașaport european, campioana României are încă libere locurile pentru 2 sportive non-europene.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii