Stiri Cupa României Feminin

Nikki McDonald și Bianca Voica întăresc lotul lui Phoenix CSU Constanța

Nikki McDonald și Bianca Voica întăresc lotul lui Phoenix CSU Constanța

Phoenix CSU Simona Halep Constanța a prezentat alte două jucătoare ce completează lotul echipei de la malul mării pentru stagiunea viitoare.

Nikki McDonald va debuta ca profesionistă la echipa constănțeană, după ce a jucat la nivel de colegiu pentru Elon University, Louisiana Tech University și Georgia Southern University. În stagiunea 2019-2020, americanca a înregistrat medii statistice de 8.4 puncte, 5.7 recuperări și 0.9 intercepții pe meci în 29 de meciuri din sezonul regulat al NCAA pentru Georgia Southern Eagles.

Sportiva poate evolua pe pozițiile 2-3-4 și va împlini 24 de ani pe 31 octombrie. Cu o înălțime de 1,82 metri, McDonald a doborât recordul echipei Georgia Southern University de recuperări într-un singur meci (16) împotriva celor de la Texas State, într-o partidă disputată pe 27 februarie 2020.

După ce în sezonul precedent a fost componenta celor de la Olimpia CSU Brașov, Bianca Nagy Voica face pasul către Phoenix Constanța. La formația de sub Tâmpa a strâns medii statistice de 4.1 puncte, 1.8 recuperări și 1.7 assist-uri în 21 de confruntări din LNBF.

Baschetbalista de 29 de ani a fost titulară în 11 din aceste partide și a fost prezentă pe parchet timp de 19:08 minute pe meci. De-a lungul carierei, Voica a mai evoluat pentru CSU Alba Iulia, CSM Satu Mare, CS Universitatea Cluj-Napoca și CSM Târgu Mureș.

Cele două sportive vor juca primele meciuri pentru noua lor echipă cu ocazia turneelor preliminare din Cupa României, care se vor desfășura în perioada 2-4 noiembrie. Gruparea antrenată de Carmin Popa face parte din Grupa B și se va duela cu FCC Baschet Arad,  Olimpia CSU Brașov și ”U” Cluj.

*Foto: gseagles.com/Dan Potor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!