Stiri Cupa României Feminin

Nova Vita debutează cu dreptul în noul sezon competiţional

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
26.09.2014

Liga Naţională de 

Baschet Feminin

Etapa I

72-78

26-15, 13-24, 11-21, 22-18

Sala Sporturilor Rapid Bucureşti


0-1 Statistică  1-0

CS Nova Vita Târgu Mureş a debutat cu dreptul în noul sezon competiţional. Gruparea pregătită de Ionel Brustul a depăşit pe Rapid Bucureşti, într-un joc ce a avut loc la Sala Rapid din Capitală. Partida s-a încheiat cu scorul de 78-72 în favoarea oaspetelor ce au şase americance în componenţă. Kahla Roudebush a fost principala marcatoare a formaţiei învingătoare cu 19 puncte şi 7 recuperări.

Gazdele şi-au respectat statutul de favorite doar în primul sfert al confruntării pe care şi l-au adjudecat la o diferenţă de 11 puncte, scor 26-15. Fetele pregătite de Dan Militaru nu au repetat evoluţia foarte bună din primele 10 minute, iar Nova Vita a început cursa de urmărire a adversarului. Formaţia din Târgu Mureş a recuperat din diferenţă, iar la pauza mare a duelului tabela indica egalitate la 39.

La revenirea de la cabine a urmat o perioadă în care Nova Vita s-a aflat la conducerea jocului, diferenţa cea mai mare de scor înregistrându-se în minutul 30 când târgmureşencele aveau un avantaj de 10 puncte, 60-50. Rapid nu a cedat lupta şi a revenit pe tabelă în actul decisiv, 65-62 în minutul 36, însă finalul de joc a aprţinut formaţiei Nova Vita care a izubutit un parţial de 16-7 trecându-şi în cont prima victorie în acest sezon. 

Daniela Toma a fost principala marcatoare a gazdelor cu 17 puncte fiind urmată de Raluca Ungureanu şi Roxana Bejan cu 14 respectiv 13 puncte. De la Nova Vita pe lângă prestaţia Kahlei Roudebush s-au mai remarcat Alexia Adams cu 17 puncte şi Veshaundra Young autoare a 13 puncte.

Graţiei acestui rezultat Nova Vita Târgu Mureş înregistrează o performanţă de moment, aflându-se pe prima treaptă a Ligii Naţionale de Baschet feminin.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!