Stiri Cupa României Feminin

Olimpia Brașov câștigă în fața Rapidului și obține al doilea succes stagional

Olimpia Brașov câștigă în fața Rapidului și obține al doilea succes stagional

Olimpia CSU Brașov a învins Rapid București vineri, 26 noiembrie, în etapa a 8-a a Ligii Naționale de Baschet Feminin, scor 81-57. Echipa antrenată de selecționerul naționalei feminine, Dan Calancea, este la al doilea succes în stagiunea 2021-2022 în LNBF.

Gazdele au început în formula Pesovic, Delgado Suarez, Armanu, Ciciovan, Dusanic, în timp ce Rapidul le-a avut în teren pe Stănici Diaconu, Călin, Vlad, Grigore și Cazacu.

Pesovic și Delgado Suarez au semnat primele puncte ale partidei (5-0), Florina Stănici Diaconu fiind cea responsabilă cu coșurile de la Rapid, 12-7, asta după ce Brașovul și-a format înainte un avantaj de cel mult 8 puncte. Giuleștencele au venit la 14-11 prin liberele transformate de Stănici, de unde Olimpia CSU s-a menținut constant la două-trei posesii în plus și a terminat mai bine primul sfert, cu 23-17.

Un run de 9-0 a deschis parțialul secund și Rapid s-a văzut condusă cu 32-17, până la primul coș din acest sfert, semnat de Bejan. Pesovic a urcat diferența la +17 aproape de jumătatea sfertului doi, de unde Bejan și Stănici au contribuit la reducerea avantajului până la 40-33, la pauza mare. În total s-au comis 22 de turnovers în prima repriză, ambele formații trăgând slab de la distanță, însă Brașovul a beneficiat de cifre mai bune pe atac (48-39% aruncări reușite).

Formația bucureșteană a continuat să se apropie în debutul sfertului trei, Cazacu trecându-și în cont două puncte pentru 40-37, momentul fiind oprit de tripla lui Delgado Suarez. Dusanic și-a dus echipa din nou la +10 după un lay-up, scor 48-38, reușită ce avea să fie ultima pentru Olimpia Brașov în următoarele patru minute. Gazdele au terminat parțialul cu un run de 8-0 și tabela indica 56-44 înaintea ultimului sfert.

Olimpia a scăpat fără coș încasat până la jumătatea sfertului patru, perioadă în care a bifat o serie de 10-0 și scorul a ajuns la 66-44. Vlad și Cazacu au punctat pentru Rapid, dar Brașovul a menținut ecartul de peste 20 de puncte în mod constant și s-a ajuns la +27 în ultimul minut, de unde Stănici a stabilit scorul final, 81-57 pentru gazde.

Echipa antrenată de Dan Calancea ajunge la 2-5 bilanț în Liga Națională, punând capăt unei serii de trei eșecuri consecutive, în timp ce Rapid încasează a șasea înfrângere în opt etape. Runda viitoare Olimpia CSU Brașov merge la Târgu Secuiesc, iar CS Rapid joacă tot în deplasare, la Sirius Târgu Mureș.

Latinka Dusanic a fost principala marcatoare pentru brașovence, cu 23 de puncte și 7 recuperări, urmată de Biljana Pesovic (21 de puncte, 15 recuperări, 7 pase decisive) și Maria Delgado Suarez (20 de puncte, 5 recuperări). Din tabăra giuleșteană două sportive au încheiat în double figures, Florina Stănici Diaconu (27 de puncte, 8 recuperări, 8 intercepții) și Roxana Bejan (11 puncte, 4 recuperări).

 

*foto: Facebook Olimpia CSU Brașov (Dan Potor)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!