Stiri Cupa României Feminin

Olimpia Braşov: "Dispreţ total la CCCLT a FRB faţă de propriile competiţii şi regulamente"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
24.09.2013

În cursul zilei de marţi (24.09) site-ul nostru a fost contactat de către conducerea clubului CS Olimpia Braşov, formaţie ce activează în Liga Naţională de Baschet feminin, în legătură cu decizia FRB de a amâna confruntarea din primul tur al Cupei României, dintre Universitatea Cluj-Napoca şi CS Olimpia Braşov.

Vă redăm în întregime comunicatul de presă, semnat de către directorul executiv, Liviu Blejdea, ce a sosit pe adresa redacţională:

Dispreţ total la CCCLT a FRB faţă de propriile competiţii şi regulamente

Conform tragerii la sorti initiale a programului Cupei Romaniei echipa noastra, Olimpia CSU Brasov urma sa dispute in 24 si 28 septembrie 2013 meciurile din cadrul primei faze ale Cupei romaniei sezonul 2013-2014.

In data de 18 septembrie 2013 am primit o adresa din partea clubului Universitatea Cluj prin care ni se cere amanarea meciurilor din aceasta faza a competitiei pe motiv ca doua jucatoare ar fi convocate la lotul national al Romaniei de 3X3, la o competitie organizata in Indonezia incalcand prevederile art  5.29. DIN RGOCB: 5.29. Toate solicitarile de reprogramare se vor face numai în forma scrisa, utilizând formularul specific care se poate descarca de pe site-ul www.frbaschet.ro.

Solicitarea pentru reprogramarea jocului care se încadreaza în prevederile 5.27. pct. ”a”, se va face utilizând formularul specific, cu cel putin 14 zile înaintea datei solicitate pentru disputarea jocului fara a fi însotit de acordul scris al echipei adverse. CCCLT va aduce la cunostinta echipelor noua data de disputare a jocului si motivul care face obiectul reprogramarii.

Formatia ``U`` Cluj a anuntat de intentia de a reprograma jocurile din mansa 1 a Cupei Romaniei cu doar 6 zile inainte , moment in care echipa noastra avea deja rezervata cazarea si masa in Cluj si inchiriat mijlocul de transport cu care urma sa se faca aceasta deplasare.

Consideram ca participarea a doua  jucatoare (junioare) la o competitie de 3X3 nu poate constitui un motiv ca doua jocuri dintr-o competitie de senioare (Cupa Romaniei) sa poata fi reprogramate.

Competitia la care participa cele doua junioare nu este organizata de FIBA EUROPE. Este o competitie de 3X3 FIBA WORLD (FIBA EUROPE organizeaza 3X3 FIBA EUROPE, o cu totul alta competitie) care nu are absolut nici o legatura cu articolul:

5.27. FRB prin CCCLT, poate aproba, în mod cu totul exceptional reprogramarea unor jocuri în urmatoarele cazuri: a. motive de reprezentare în competitii internationale oficiale FIBA Europa,  nationale si de club sau în competitiile regionale oficiale recunoscute de FIBA Europe.

Competitia de 3X3 mentionata mai sus nici macar nu apare in calendarul oficial al Federatiei Romane de Baschet, programul pentru acest gen de competitie urmand sa debuteze abia in februarie 2014!!!

Cu toate ca refuzul nostru a fost intemeiat pe incalcarea a numeroase articole din RGOCB, CCCLT a dispus amanarea disputarii meciurilor intr-un dispret total fata de propriile regulamente, cerand clubului nostru sa reprogrameze meciurile de comun acord cu U-Cluj.

In ciuda celor expuse mai sus am incercat sa venim  in sprijinul echipei din Cluj, conducerea echipei noastre fiind de acord cu reprogramarea jocurilor. La propunerea antrenorului Covaciu au fost stabilite datele celor doua jocuri pentru 02.10.2013 respectiv 20.11.2013 ,ambele la Brasov (la primul joc baremul de arbitraj urmand a fi platit de Cluj) conform art 5.40. din RGOCB:

În cazul jocurilor din Cupa României „ tur – retur” este posibil sa se joace cele 2 jocuri în aceeasi localitate cu acceptul ambelor echipe si cu stabilirea clara a responsabilitatilor financiare.

Chiar daca aceasta propunere a fost facuta de catre antrenorul echipei U-Cluj ea nu a fost agreata de catre cei din conducerea clubului clujean fapt care a dus la trimiterea de catre CCCLT a unei adrese prin care se cere celor doua cluburi sa reprogrameze meciurile de comun acord.

Consideram ca, din nou a fost incalcat RGOCB de catre cei de la FRB.

CCCLT nu a adus la cunostinta noua data de disputare (care trebuie sa fie cu 48 de ore inainte sau dupa data initiala) pretinzand printr-o adresa trimisa clubului nostru in data de 23.09.2013 ora 16 sa ajunga la o intelegere cu cei de la U-Cluj incalcand din nou propriile regulamente.

5.28. Jocul din LNB, Liga I–a si Liga II–a (m&f) care face obiectul reprogramarii se va disputa conform programarii CCCLT, de regula cu maximum 48 de ore înainte sau cu 48 ore dupa data programarii initiale.

Formatia din Cluj nu a achitat nici macar aceasta taxa:

5.44. Pentru toate situatiile care nu se încadreaza în prevederile acestui regulament privind reprogramarea unui joc, prin exceptie pentru cazuri de urgenta, exista posibilitatea ca FRB, prin CCCLT, sa aprobe o solicitare pentru reprogramarea jocului, solicitantul platind o taxa dupa cum urmeaza:

• seniori.....................................................c/v 500 EUR

Consideram ca au fost incalcate mai multe articole din RGOCB, iar pozitia  CCCLT din cadrul FRB este incalificabila.

Chiar daca CCCLT probabil decide dupa alte regulamente (numai de ei stiute), orice reprogramare ar trebui decisa conform art.5.28.din RGOCB

Pozitia presedintelui CCCLT in aceasta speta a fost halucinanta si dialogul cu acesta a fost total distructiv (am fost acuzati de ``intentii meschine`` si de suminarea interesului national).

Ne aratam extrem de dezamagiti de dispretul si dezinteresul total aratat de CCCLT prin presedintele acesteia domnul Aldea Mihai care confunda aceasta comisie cu propria feuda.

Daca pentru actuala conducere CCCLT a FRB respectarea propriilor regulamente este un lucru imposibil, asteptam cu nerabadare alegerile ce vor avea loc in decembrie cu speranta ca viitoare conducere va arata mai mult respect fata de competiile pe care le patroneaza.

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș mickeymouse :

    FRB
    Eu nu inteleg de ce nu exista o pagina separata unde putem gasi saptamana de saptamana prostiile celor de la FRB. Nu stiu daca exista incompetenta mai mare la vreo alta federatie dar sigur FRB e primul in top si daca tanti Tocala s-a mutat la Minister pot doar sa-mi inchipui ce este pe acolo ....

    cu 10 ani în urmă (26.09.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!