Stiri Cupa României Feminin

Olimpia Brașov se impune în confruntarea cu CSM Târgoviște

Olimpia Brașov se impune în confruntarea cu CSM Târgoviște

Olimpia CSU Brașov a câștigat confruntarea cu CSM Târgoviște din ziua a treia a primului turneu LNBF, scor 65-60 (24-12, 22-19, 10-17, 9-12) .

Brașovul a avut un start de meci mai reușit iar Ines Corda a transformat de la mare distanță pentru ca scorul să fie 10-2. Târgoviște a răspuns prin coșul lui Irimia de aproape, 10-2, dar a urmat un alt run al echipei brașovene și tabela avea să indice 16-4. Jucătoarele pregătite de Cătălin Tănase au găsit rareori răspunsul la ofensiva Brașovului iar după primul sfert scorul era 24-12.

În debutul actului secund, Nicoleta Alexandra Ghiță a reușit două coșuri consecutive de lângă panou, 24-16, însă parțialul de 8-0 al elevelor lui Dan Calancea a făcut ca tabela să arate 32-16. Stoenescu a mai redus din diferență cu o reușită din spatele semicercului, 32-19, dar Pesovic a replicat ulterior cu un lay-up ce și-a găsit ținta, 34-19. Aceeași jucătoare a înscris de la mare distanță pentru 37-23, iar Ines Corda a punctat de lângă panou, 39-23. Petrof a micșorat diferența la 10 lungimi, 41-31, însă brașovencele au terminat în forță prima repriză și și-au adjudecat un avantaj de 15 puncte după prima repriză, 46-31.

Primele minutele ale sfertului trei au fost productive pentru Târgoviște, care a micșorat ecartul la 9 puncte, 46-37. Stoenescu a transformat de la mare distanță, 52-44, iar Irimia a punctat prin același procedeu, 55-47. Înaintea sfertului patru, 8 puncte le despărțeau pe cele două combatante, scor 56-48 pentru Olimpia.

Nicoleta Ghiță a redus ecartul la 5 lungimi, 56-51, însă Dickey și Corda au majorat diferența în favoarea echipei lor, scor 61-51. Alina Chivu a punctat pentru 61-55, iar Stoenescu a transformat din nou de afară pentru 63-58 cu două minute și jumătate până la final. Până la expirarea timpului de joc, ambele echipe au trecut pe la linia de libere iar diferența de pe tabelă a rămas de 5 puncte.

Biljana Pesovic și Ines Corda au înscris fiecare câte 21 de puncte pentru Olimpia CSU Brașov, iar Alina Crăciun și Sara Dickey și-au trecut în cont câte 10 puncte în această partidă.

Ancuța Stoenescu a fost coșghetera celor de la Târgoviște cu 13 puncte înscrise, iar Ghiță și Petrof au marcat fiecare câte 12 puncte pentru trupa din Dâmbovița.

*Foto: Facebook Olimpia Brașov/Dan Potor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!