Stiri Cupa României Feminin

Olimpia CSU Brașov a stabilit un nou record de triple marcate într-un joc din această ediție a LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
20.12.2018

Olimpia CSU Brașov s-a impus cu 92-80 la Târgoviște și a terminat pe locul 3 prima fază a sezonului regulat din Liga Națională de Baschet Feminin. Formația de sub Tâmpa s-a impus grație reușitelor de la distanță, stabilind un nou record stagional, de 15 triple.

Brașovencele au încheiat partida din etapa a 10-a cu 15 reușite de la distanță din 21 de încercări. Procentajul de 71,43% stabilește un nou record stagional de eficiență de după semicerc. Precedentul era deținut, la egalitate, de Rapid București și Olimpia CSU Brașov (66,67%).

Patru jucătoare au contribuit la noul record de triple reușite într-o partidă în acest sezon. Alina Podar și Carla Bartee au terminat meciul cu 5 triple marcate din 7 încercări (71%). Podar a avut 23 de puncte la finalul partidei, iar Bartee a fost în double-double cu 19 puncte și 15 recuperări. Biljana Pesovic a avut 3/5 (60%) din spatele semicercului, cu 17 puncte în total, iar Flavia Ferenczi a scuturat plasa cu ambele încercări de la distanță, terminând meciul cu 15 puncte. Kristina Arsenic a mai contribuit cu 18 puncte la victoria brașoveană, fiind în double-double cu 11 recuperări.  

Precedentul record de triple marcate într-un meci din acest sezon intern era deținut de CSM Alexandria. Tânăra echipă teleormăneană înscria 14 coșuri de la distanță din 35 de încercări (40%) într-un joc de la finalul lunii noiembrie. Atunci CSM-ul se impunea cu 72-65 acasă cu Agronomia București, iar 5 jucătoare marcau de la distanță.

*foto: D.P. Sports Photographer

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!