Stiri Cupa României Feminin

Olimpia CSU Brașov câștigă al doilea meci la rând cu formații vecine în clasament în grupa Est

Olimpia CSU Brașov câștigă al doilea meci la rând cu formații vecine în clasament în grupa Est

Olimpia CSU Brașov a câștigat acasă cu Phoenix Știința Constanța în ultima etapă a turului din grupa Est a LNBF. Scorul a fost 87-71, pe sferturi: 29-12, 24-21, 14-18, 20-20. Gazdele au avut un avans maxim de 28 de puncte în sfertul secund, dar au încheiat partida cu rezervele și le-au permis dobrogencelor să se apropie.

Cele două formații erau despărțite de un punct înainte de meciul din runda a 7-a, cu brașovencele pe locul trei, având 8 puncte, iar constănțencele le urmau cu 7 puncte, la egalitate cu Agronomia București.

Olimpia CSU Brașov a început partida cu Biljana Pesovic, Bianca Voica, Ecaterina Armanu, Romina Filip și Nikolina Zubac. Phoenix Știința Constanța le-a avut în primul cinci pe Andreea Beldian, Denisa Vați, Vladinka Erak, Lauren Brozoski și Katarina Matijevic.

Erak a deschis scorul și N. Zubac a egalat. Brozoski și Matijevic le-au dus din nou pe oaspete în față, dar Pesovic (de două ori) și Filip au răspuns cu triple și brașovencele au preluat conducerea, 11-6 în minutul șase. Erak și Beldian le-au apropiat pe dobrogence la trei puncte, dar au urmat peste două minute fără coș pentru acestea. Armanu a scuturat plasa de la distanță și Pesovic a reușit 9 puncte la rând cu care a dus scorul la 25-10. Erak a oprit seceta din atacul oaspetelor, de la linia de fault, dar acestea nu au mai marcat în ultimul minut al sfertului. Zubac și Armanu au stabilit scorul primei pauze, 29-12.

Lyons, Al Ash Hab și D. Zubac au mărit ecartul cu alte zece puncte în startul sfertului secund, iar scorul devenea 39-12. Brozosky marca primele puncte constănțene în acest sfert după trei minute. Tripla lui Armanu a pus cea mai mare diferență pe tabelă, de 28 de puncte, la 44-16 în minutul 14. Brozoski a înscris cinci puncte și Erak reducea ecartul la 21 de la linia de fault. D. Zubac a scuturat și ea plasa de afară de două ori la rând și mărea diferența la 27. În ultimele trei minute ale sfertului gazdele au marcat o singură dată, prin libera lui Al Ash Hab, iar Brozoski, Mititelu și Erak își apropiau echipa la 53-33 la jumătatea partidei.

Revenirea de la vestiare a adus puține puncte. Filip și N. Zubac au dus scorul la 59-33, în timp ce constănțencele au avut nevoie de mai mult de patru minute pentru primul coș din repriza secundă, înscris de Beldian. Brașovencele s-au dus din nou la +25, oaspetele s-au apropiat la 18, iar tripla lui Dumitru le ducea din nou pe gazde la 21 de puncte în față. Acestea n-au marcat în ultimul minut al sfertului trei, iar Brozoski și Geleriu (de afară) au micșorat puțin diferența. La ultima pauză tabela arăta 67-51.

Sfertul patru a început cu un minut de ratări, Pesovic fiind prima care a punctat, de după semicerc. Beldian a strâns din nou ecartul la 16 puncte cu o reușită de la distanță, N. Zubac și Filip (de afară) l-au mărit din nou la 23, dar oaspetele s-au apropiat treptat grație reușitelor de după semicerc ale lui Vați și Beldian. Erak și Scott au strâns diferența până la 13 puncte cu două minute rămase din joc, dar Phoenix Știința n-a mai înscris în acest timp. Armanu și D. Zubac au mai pus trei puncte pe tabelă și scorul final a fost 87-71.

Pentru Olimpia CSU Brașov este a 4-a victorie în grupa Est din LNBF, în timp ce Phoenix Știința Constanța suferă a 4-a înfrângere. Gazdele au făcut diferența cu reușitele de la distanță (11 din 29 față de 6 din 23) și la libere transformate (20 din 30 față de 9 din 10). Oaspetele au marcat mai mult din semicerc (22/48 față de 17/30). 36-42 a fost scorul la recuperări și 21-10 la puncte după greșeli adverse.

Nikolina Zubac și Biljana Pesovic (4x3) au fost cele mai bune marcatoare ale partidei cu 21 și 20 de puncte. Pentru Olimpia CSU Brașov au mai înscris: D. Zubac 13 puncte, Armanu 12, Filip 8 puncte (7 recuperări), Al Ash Hab 5 puncte (6 recuperări), Lyons 4 puncte, Dumitru 3 și Voica 1 punct.

Vladinka Erak și Donasja Scott au terminat în double-double pentru oaspete, cu 18 puncte și 12 recuperări, respectiv 11 puncte și 12 recuperări. Pentru Phoenix Știința Constanța au mai înscris: Brozoski 17 puncte, Beldian 15, Vați 3, Geleriu 3, Mititelu 2 și Matijevic 2 puncte (6 recuperări).

Pentru ambele formații urmează confruntări cu ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Olimpia CSU Brașov primește vizita campioanei peste doar două zile, sâmbătă, de la ora 19:30, în prima etapă din returul grupei Est. Phoenix Știința Constanța stă în runda a 8-a, astfel că va merge pe terenul covăsnencelor la sfârșitul acestei luni.

*foto: Miska Brigitta

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!