Stiri Cupa României Feminin

Olimpia CSU Brașov își respectă statutul de favorită și câștigă la 28 de puncte la Târgu Secuiesc

Andreea Vlase

Andreea Vlase
27.02.2019

Olimpia CSU Brașov a făcut un pas important spre turneul final al Cupei României la Baschet Feminin după ce s-a impus în deplasare pe terenul echipei din a doua grupă valorică în campionat. Scorul meciului tur din sferturi, găzduit de ACS KSE Târgu Secuiesc, a fost 46-74, pe sferturi: 15-15, 13-16, 13-20, 5-23. Meciul a fost destul de echilibrat în prima parte, cu gazdele conducând în mai multe rânduri. Brașovencele s-au dus la 7 puncte în față în sfertul trei, dar Mobley a egalat. Din minutul 27 s-a rupt echilibrul și oaspetele au pus o diferență mare pe tabelă la final.

ACS KSE Târgu Secuiesc a început meciul în formula Noemi Boloni, Helga Csurulya, Ramona Danalache, Timea Czimbalmos și Kayla Mobley. Olimpia CSU Brașov le-a avut în primul 5 pe Romina Filip, Biljana Pesovic, Carla Bartee, Amira Al Ash Hab și Alina Podar. Danalache și Podar au pus primele două puncte în dreptul celor două formații. Au urmat mai multe minute în care gazdele s-au dus la două lungimi în față și oaspetele au egalat, până la 8-8. Mobley și Czimbalmos au mărit pentru prima dată diferența la 4 puncte, dar Pesovic le-a dus prima oară pe oaspete în avantaj după 5 puncte la rând. Echilibrul s-a menținut până la finalul perioadei de joc, iar la prima pauză scorul era egal, 15-15.

Pesovic le-a dus pe oaspete la +2 în debutul sfertului secund, dar Holinka Miklos a răspuns cu o triplă și gazdele reveneau în față. Au urmat mai multe minute fără reușite ofensive, iar Pesovic și Wingate au dus scorul la 18-21. Tripla lui Pesovic a mărit diferența la cinci lungimi, dar Holinka Miklos și Csurulya au răspuns cu reușite de la distanță pentru 26-25. Au urmat din nou momente cu cele două echipe trecând pe rând la conducere, dar gazdele nu au înscris în ultimul minut și jumătate din sfert. Bartee și Wingate au stabilit scorul la pauza mare, 28-31.

Oaspetele s-au dus în mai multe rânduri la 7 puncte în față în prima jumătate a sfertului trei, dar au avut mai mult de două minute și jumătate în care nu au înscris. Mobley a marcat 7 puncte la rând și a egalat la 41. S-a jucat pe contre în multe momente, fără atacuri așezate. A fost rândul gazdelor să nu înscrie aproape 3 minute și jumătate. Pesovic, Podar și Wingate le-au distanțat pe brașovence la 10 puncte la ultima pauză, când tabela arăta 41-51.

Pesovic și Wingate au mărit ecartul la 14 puncte în startul sfertului patru, iar Boloni reușea primul coș al covăsnencelor după mai mult de două minute scurse din sfert, de la distanță. Gazdele au forțat aruncările de afară și au avut și câteva greșeli, astfel că nu au înscris șase minute și jumătate. Podar, Al Ash Hab și Tanacan le-au dus pe oaspete la 21 puncte în față. A fost un sfert în care s-a ratat destul de mult. Boloni a oprit seceta din atacul gazdelor, care nu au mai înscris în ultimul minut și jumătate. Brașovencele au încheiat meciul cu alte 9 puncte și scorul final a fost 46-74.

Oaspetele au făcut diferența cu cele 24 de reușite din semicerc față de 15 și cele 14 libere transformate față de 4. A fost egalitate la triple, 4-4. Oaspetele au stat mai bine la recuperare, cu 42 de mingi prinse la panou față de 30. Brașovencele au marcat 21 de puncte după greșelile adverse, față de 11. Banca formației mai experimentate a contribuit cu 28 de puncte față de 8 în dreptul rezervelor gazdelor.

Biljana Pesovic a fost coșghetera partidei cu 25 de puncte, plus 4 pase decisive. Pentru Olimpia CSU Brașov au mai înscris: Wingate 19 puncte (6 recuperări, 5 assist-uri), Al Ash Hab 8 puncte (6 recuperări), Podar 7 puncte, Bartee 6 puncte (11 recuperări), Szmutku 5 puncte și Tanacan 4.

Kayla Mobley a fost cea mai bună marcatoare de la gazde, cu 18 puncte, fiind în double-double cu 11 recuperări. Pentru ACS KSE Târgu Secuiesc au mai înscris: Holinka Miklos 8 puncte, Boloni 7, Csurulya 5, Danalache 4 și Czimbalmos 4 puncte.

Returul se joacă peste o săptămână, în 6 martie, de la ora 18:00, pe terenul brașovencelor, care par să fi rezolvat calificarea cu această diferență. Până la meciul de miercuri, cele două echipe vor evolua în campionat sâmbătă, 2 martie. ACS KSE Târgu Secuiesc va juca la Oradea în etapa a 8-a din a doua grupă valorică, în timp ce brașovencele vor merge la Constanța, pentru un joc din etapa a 11-a a primei grupe valorice.

*foto: Dan Potor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!