Stiri Cupa României Feminin

Olimpia CSU Brașov obține o victorie chinuită pe terenul Rapidului

Olimpia CSU Brașov obține o victorie chinuită pe terenul Rapidului

Rapid București și Olimpia CSU Brașov au oferit un meci cu răsturnări de situație în etapa a 2-a din grupa Est a LNBF. După un început bun al oaspetelor, gazdele au revenit și au trecut la conducere, iar brașovencele au trecut din nou în față spre final. Scorul a fost 65-73, pe sferturi: 12-26, 29-11, 16-13, 8-23. Florina Stănici (Diaconu) s-a remarcat cu 27 de puncte pentru feroviare, iar Biljana Pesovic a marcat 25 de puncte pentru oaspete și a încheiat în double-double.

Rapidul le-a avut în primul cinci pe Natalia Burlakova, Alexandra Lupusavei, Florina Stănici (Diaconu), Gabriela Vlad și Sonia Cazacu. Olimpia CSU Brașov a început meciul cu Biljana Pesovic, Bianca Voica, Amira Al Ash Hab, Dragana Zubac și Nikolina Zubac.

Pesovic a marcat primele 5 puncte ale partidei, iar N. Zubac a dus scorul la 0-7 după un minut și jumătate. Cazacu a înscris primul punct al gazdelor, de la linia de fault. Au urmat 7 puncte semnate de N. Zubac, iar scorul devenea 1-14. Stănici (Diaconu) reușea primul coș din acțiune al Rapidului, de la distanță, după trei minute și jumătate scurse din joc, pentru 4-14. Diferența a crescut din nou pe finalul sfertului și la prima pauză tabela arăta 10-24.

Alb-vișiniile au redus treptat diferența în sfertul secund, au egalat și au trecut la conducere în ultimul minut al acestuia, prin patru puncte la rând semnate de Manea, după ce au fost și câteva triple în acest sfert pentru feroviare. Scorul la jumătatea partidei a fost 41-37.

După revenirea de la vestiare bucureștencele și-au mărit avantajul în câteva rânduri, iar oaspetele s-au apropiat. Rapidul s-a distanțat la cel mai mare avans al său în penultimul minut al sfertului trei, de 9 puncte, după coșul semnat de Lupusavei. La ultima pauză scorul a fost 57-50.

Stănici (Diaconu) a dus din nou ecartul la 9 puncte în startul sfertului patru, dar D. Zubac și Filip au strâns diferența la trei lungimi. Rapidul s-a dus din nou la două posesii în față (63-57 cu mai puțin de șapte minute rămase din joc). Stănici (Diaconu) a înscris ultimul coș al gazdelor cu cinci minute până la final, prin care a făcut 65-62. Gazdele nu s-au mai regăsit în atac și au pierdut câteva mingi, iar Olimpia CSU a lovit pe contraatac. N. Zubac, Pesovic și tripla lui Voicu le-au dus pe alb-albastre la conducere, iar Dumitru a stabilit scorul final, 65-73. Pentru Olimpia CSU Brașov este prima victorie în noua ediție de campionat, în al doilea meci, în timp ce Rapidul are 2 înfrângeri.

Florina Stăinici (Diaconu) a fost coșghetera partidei cu 27 de puncte, plus 5 assist-uri. Pentru Rapid au mai înscris: Manea 9 puncte, Lupusavei 7, Vlad 6 puncte (9 recuperări), Burlakova 6 puncte, Pantazi 4, Cuatu 3 și Cazacu 3.

Biljana Pesovic a fost cea mai eficientă jucătoare de pe teren și cea mai bună marcatoare de la învingătoare, cu 25 de puncte, în double-double cu 11 recuperări. Pentru Olimpia CSU Brașov au mai înscris: D. Zubac 16 puncte, N. Zubac 11 puncte (8 recuperări), Filip 8 puncte, Voica 5 puncte (5 pase decisive), Lyons 4 puncte, Dumitru 2 și Pătrașcu 2 puncte.

Pentru Rapid București urmează deplasarea pe terenul campioanei ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe în etapa a 3-a din grupa Est, miercuri 9 octombrie. Olimpia CSU Brașov are amântat pentru 27 octombrie meciul din runda a 3-a, de acasă cu CSM Târgoviște și e echipa care stă în runda a 4-a. Următorul meci al brașovencelor va fi cel din runda a 5-a, în 17 octombrie, acasă cu CSM Alexandria.

*foto: Olimpia Bv facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!