Stiri Cupa României Feminin

Olimpia CSU Brașov se impune la un punct în returul cu ACS KSE Târgu Secuiesc și merge la Final 4

Andreea Vlase

Andreea Vlase
06.03.2019

Olimpia CSU Brașov a câștigat cu emoții returul sferturilor de finală din cupă cu formația din a doua grupă valorică în campionat. Manșa secundă dintre brașoveance și ACS KSE Târgu Secuiesc s-a încheiat cu scorul de 61-60, pe sferturi: 9-13, 14-15, 18-15, 20-17. Gazdele porneau cu un avans de 28 de puncte din tur și și-au permis să joace fără Pesovic, Podar și Bartee. Mobley a reușit o prestație excelentă, cu 38 de puncte și 14 recuperări, iar de la gazde au fost trei jucătoare în double-digits.

Dan Calancea le-a trimis în 5-ul de start al brașovencelor pe Renata Szmutku, Marija Prlja, Romina Filip, Brandi Wingate și Amira Al Ash Hab. Ljubomir Kolarevic a început meciul cu Ramona Danalache, Helga Csurulya, Noemi Boloni, Kayla Mobley și Iringo Debreczi.

Debutul partidei a adus multe ratări. Wingate a marcat primele puncte după mai mult de două minute, cu o reușită de la distanță. Au urmat mai mult de trei minute fără coș al gazdelor, iar Mobley a dus scorul la 3-6. Prlja a oprit seceta din atacul brașovean, dar Mobley le-a distanțat pe oaspete la +6. Prlja a transformat două libere înainte de intrarea în ultimele două minute ale sfertului și în acest timp nu s-a mai înscris. Scorul la prima pauză a fost 9-13.

Debreczi a înscris primele patru puncte ale sfertului secund și a dublat avantajul oaspetelor, la 9-17. Prlja a marcat de la linia de fault primele puncte ale gazdelor în această perioadă de joc, după aproape două minute. Ultima achiziție a Olimpiei CSU a înscris alte cinci puncte la rând și a strâns ecartul la 3 lungimi. Covăsencele s-au dus din nou la plus 7, dar Filip a înscris cinci puncte pentru 21-23. Csurulya a răspuns cu o reușită de după semicerc și s-a marcat puțin în ultimele două minute ale sfertului, câte două puncte pentru Mobley și Prlja. La pauza mare tabela arăta 23-28.

Wingate a înscris prima în repriza secundă, iar Danalache și Holinka Miklos scuturau plasa de afară pentru +10 în dreptul lui ACS KSE la jumătatea sfertului trei, 29-39. Oaspetele au avut trei minute și jumătate în care nu au înscris, timp în care Wingate, Szmutku și Al Ash Hab au strâns diferența la o lungime, 38-39. Mobley a pus din nou puncte pe tabelă pentru vizitatoare, Prlja a egalat cu o reușită de la distanță și Mobley le ducea pe covăsnence în față la ultima pauză, scor 41-43.

Al Ash Hab și Mobley au înscris câte două puncte în debutul sfertului patru. Wingate le-a readus pe gazde în avantaj după multe minute, cu o reușită de la distanță. Mobley a transformat două libere din patru și oaspetele reveneau în față pentru un punct. Wingate și Al Ash Hab le-au dus pe brașovence la patru puncte în față în două rânduri, dar Mobley le-a readus pe covăsnence la conducere. Au urmat două minute în care nu s-a înscris și în ultimul s-a marcat doar de la linia de fault.

Prlja și Boloni transformau câte două libere și își duceau pe rând echipele la +1. Wingate a transformat patru aruncări de un punct consecutive pentru 61-58, dar era sancționată cu un antisportiv la încercarea de afară a lui Mobley. Coșghetera oaspetelor a transformat primele două libere, dar a ratat-o pe a treia, iar scorul devenea 61-60. Americanca a mai încercat un șut de după semicerc, dar nu a găsit ținta și Olimpia CSU Brașov câștigă returul cu 61-60 și se califică la turneul final cu 135-106 la total.

Gazdele au înscris 22 de puncte după greșelile adverse, față de 12. Olimpia CSU a stat mai bine la reușitele de la distanță (6-5) și la libere transformate (15-13), în timp ce covăsnencele au reușit cu două coșuri în plus din semicerc (16-14).

Kayla Mobley a avut o nouă prestație ofensivă excelentă, cu 38 de puncte în 40 de minute. A fost în double-double cu 14 recuperări. Pentru ACS KSE Târgu Secuiesc au mai înscris: Debreczi 8 puncte (5 recuperări), Holinka Miklos 6 puncte, Csurulya 3, Danalache 3 și Boloni 2 puncte.

Brandi Wingate a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor cu 20 de puncte, urmată de Marija Prlja cu 18. Romina Filip a terminat în double-double cu 12 puncte și 13 recuperări. Pentru Olimpia CSU Brașov au mai înscris Al Ash Hab 7 puncte (8 recuperări) și Szmutku 4 puncte.

Brașovencele se califică la turneul final al cupei pentru al 4-lea an la rând, în timp ce covăsnencele au ajuns în turul secund la debut. Formația de sub Tâmpa își află adversara din semifinale joi, de la ora 12, când se va decide și unde se ține Final 4-ul din 30 și 31 martie.

Ambele combatante de astăzi au sâmbătă meciuri importante pentru poziția finală din clasament. Olimpia CSU Brașov întâlnește acasă, de la ora 18, pe CSM Târgoviște, cu care luptă pentru locul 3 în Grupa Roșie la finalul fazei a doua din sezonul regulat. ACS KSE Târgu Secuiesc găzduiește, de la ora 14, duelul cu Rapid București, care poate decide formația calificată în play-off din a doua grupă valorică.

*foto: Dan Potor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii