Stiri Cupa României Feminin

Opinie. Cum (nu) a promovat FRB prima fază din Cupa României la feminin

Opinie. Cum (nu) a promovat FRB prima fază din Cupa României la feminin

Prima competiție oficială din noul sezon al baschetului românesc a avut loc în perioada 2-4 noiembrie, când șapte echipe au jucat în prima fază din Cupa României la feminin. 

Două turnee preliminare au avut loc la Satu Mare și București iar Federația Română de Baschet nu a părut să prezinte interes prea mare față de această competiție. Pe site-ul FRB nu au existat articole care să prezinte echipele participante, doar două anunțuri care informau că turneele vor avea loc și faptul că ACS KSE Târgu Secuiesc nu va mai participa din cauza unor cazuri de COVID-19.

În Sala LPS Ecaterina Both din Satu Mare s-au duelat în grupa A CSM din localitate, Agronomia București și CSM Alexandria, în timp ce la Arena de Baschet din Capitală și-au măsurat forțele în cadrul grupei B ”U” Cluj, FCC Baschet Arad, Țara Bârsei 2011 Brașov și Phoenix CSU Simona Halep Constanța.

Dacă în cazul grupei A clubul gazdă a pus la dispoziția doritorilor imagini realizate de fotografi de la un singur meci, cel dintre CSM Satu Mare și CSM Alexandria, la București nu a existat niciun fotograf care să fi realizat fotografii la cele 6 meciuri jucate în Arena de Baschet. Cluburile participante au postat imagini pe conturile lor de socializare, însă majoritatea realizate cu telefonul mobil sau încărcate după mai multe ore sau a doua zi după ce a avut loc partida respectivă.

Efortul acestora este de apreciat, având în vedere că a fost singura alternativă pentru publicațiile care doreau să promoveze evenimentul. Personal m-am văzut nevoit să folosesc capturi de ecran de la transmisiunile live ale meciurilor pentru a ilustra unele articole scrise.

Astfel, FRB nu a considerat necesară promovarea măcar a turneului organizat în curtea proprie prin materiale dedicate pe site-ul ei în perioada în care a avut loc și angajarea cel puțin a unui fotograf care să încarce imagini de la meciuri pentru a putea fi folosite de către publicațiile media, care promovau astfel mai departe întrecerea. Vorbim de grupa B, cea mai echilibrată și atractivă din prima fază a Cupei României, în care au participat echipe titrate și de tradiție din baschetul feminin românesc.

Aș vrea să pun din nou accentul pe faptul că a fost prima competiție oficială de seniori jucată după o pauză de opt luni, fiind o ocazie oportună de a face o bună reclamă sportului cu mingea la coș de către toate părțile implicate.

În schimb, cu excepția primei zile, au existat panouri led cu diverși sponsori ai cluburilor sau ai întrecerii, reclame care rulau în timpul meciurilor. Probabil acești sponsori ar fi fost interesați ca evenimentul în care apare imaginea lor să fie promovat mai departe, nu doar prin transmisia live a partidelor.

Totodată, nu știm când se va trage la sorți a patra echipa participantă la F4-ul de anul viitor, care ar trebui aleasă dintre FCC Baschet Arad și Agronomia București.

Ironia face că după toate acestea ultimul articol de pe site-ul Federației este intitulat SEMINARUL “COMUNICARE EFICIENTA CU PRESA”, ULTIMUL EVENIMENT DIN CADRUL PROIECTULUI "PERFORMANTA SI SUCCES". Materialul respectiv a apărut în ziua de debut a Cupei României, eveniment tratat cu interes scăzut de forul de la București.

Cu această ocazie, așteptăm și noi o comunicare cu presa mai eficientă din partea oficialilor FRB.

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca 1234567 :

    FRB
    Din pacate FRB si orice alte federatii din Romania nu promoveaza si nu incearca sa popularizeze sportul, meciurile de baschet care nu erau transmise anul trecut(si cele de feminin si cele de masculin) puteau fi transmise online foarte usor. In plus, de multe ori se suprapun meciuri la echipele de masculin si feminin din Cluj, cine doreste sa urmareasca cele 2 meciuri este nevoit sa aleaga unul si asa media de spectatori de la un meci de feminin scade mult.

    cu 3 ani în urmă (05.11.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!