Stiri Cupa României Feminin

Peter Eleş, demis de la CSM Satu Mare înainte ca echipa să se reunească

Andrei Eftimie

Andrei Eftimie
29.08.2014

Foto: informatia-zilei.ro

Cu doar câteva zile înainte de reunirea echipei CSM Satu Mare, programată pentru data de 1 septembrie, preşedintele Valeriu Neagu a decis să opereze mai multe modificări în staff-ul tehnic al formaţiei ce sezonul trecut a încheiat campionatul pe poziţia a 7-a. Într-o conferinţă de presă ce a avut loc joi după-masă, Valeriu Neagu a comunicat despărţirea de Peter Eleş şi i-a prezentat reprezentanţiilor media pe Adriana Pricop şi Iulian Sin ca fiind noul antrenor principal, respectiv director tehnic al formaţiei, alături de Lavinia Năstruţ, antrenor secund, Gheorghe Fulop, preparator fizic şi Florin Mureşan, preşedintele secţiei de baschet. 

Întrebat care au fost motivele despărţirii de Peter Eleş, tehnician care a definitivat lotul sătmărencelor în această pauză competiţională, Neagu a afirmat că au existat unele neconcordanţe în ceea ce priveşte obiectivul propus de club.

“Ne-am despărţit de Petru Eleş din cauza unor neconcordanţe în ceea ce priveşte obictivul propus de club. Au fost mai multe lucruri pentru care am luat această decizie, salariale şi altele. Nu a fost de acord şi, normal, ne despărţim în mod amiabil. Domnului Eleş i-am pus un obiectiv, clasarea în primele 5 locuri, iar dânsul a spus că nu poate fi îndeplinit” - a declarat Valeriu Neagu, conform publicaţiei informaţia-zilei.ro, cel care a mai precizat că, deocamdată, Adriana Pricop nu are un obiectiv stabilit.

Conform aceleiaşi surse, Adriana Pricop a declarat că se aştepta de mai mult timp să ocupe postul de antrenor principal, cu toate că recunoaşte lipsa experienţei din această postură.

"Pentru mine este un nou început, un pas mare înainte. Sunt de mult timp în Satu Mare şi poate trebuia să fiu mai devreme. Nu are importanţă pentru ce motive. Am fost o jucătoare a echipei, am experienţă în Divizia A ca şi jucător, nu ca şi antrenor. Pasul pe care-l voi face de la jucător la antrenor sper să fie unul benefic acestei echipe."

La rândul său, Peter Eleş a afirmat că adevăratul obiectiv impus de Valeriu Neagu a fost clasarea între primele patru formaţii, aspect nerealist din prisma bugetului pe care gruparea sătmăreană îl are la dispoziţie.

“Obiectivul care mi-a fost propus de conducerea clubului a fost clasarea în primele patru echipe din Liga Naţională. Neîndeplinirea acestuia ar fi dus la o scădere salarială, după ce acesta a fost scăzută iniţial cu 25%. Nu mi s-a părut un obiectiv realist. Nu am ce să comentez, dar îi doresc succes noului antrenor” - a afirmat Petru Eleş pentru aceeaşi sursa.

Auzind ultimele zvonuri din tabăra sătmăreană, Total Baschet a reuşit să-l contacteze pe preşedintele Clubului Sportiv din Satu Mare cu o zi înaintea întrunirii cu presa. Miercuri, site-ul nostru a aflat că nu se vehicula numele Adrianei Pricop, în cărţii pentru postul de antrenor principal fiind actualul director tehnic, Iulian Sin, caracterizat de Neagu ca fiind un om serios, profesor de educaţie fizică cu specializare baschet.

Întrebat de ultimele modificări din tabăra sătmăreană, oficialul a răspuns următoarele:

Modificări mari nu prea sunt. Numai de antrenor, atât. Noul antrenor este un profesor de educaţie fizică, specializare baschet, pe numele său Iulian Sin. Ca performanţă şi CV a lucrat la LPS Satu Mare, a participat la Cupa Ion Creangă, a avut recent o echipă în Divizia B la baschet. Erau acolo, foarte aproape să promoveze, locul doi, dar nu au avut bani. Deci este un antrenor serios, la locul lui, ce să vă spun mai multe.

Întrebat dacă va fi un impediment pentru Sin faptul că nu vorbeşte limba engleză, Neagu a răspuns negativ adăugând că mai sunt şi alţi antrenori din LNBF în aceeaşi situaţie, fără să ofere un exemplu.

Nu este nicio problemă că nu vorbeşte limba engleză. Sunt mulţi antrenori în Liga Naţională care nu ştiu limba engleză, cred că ştiţi şi dumneavoastră care sunteţi foarte bine informat. Nu ştiu să vă dau un exemplu, dar sunt sigur că nu va fi un impediment. 

Neagu s-a arătat deranjat şi de clasarea de anul trecut, afirmând că dacă dânsul conducea echipa izbutea câteva victorii în plus faţă de câte a reuşit fostul tehnician.

Rezultatele de anul trecut sunt acceptabile. El putea să se claseze pe locul cinci la echipa pe care a avut-o. Obiectivul a fost 1-8 şi el a venit pe şapte. Cu aceeaşi echipă, eu, care nu am specializarea baschet, cred că mai puteam câştiga câteva meciuri. 

CSM Satu Mare a fost foarte activă pe piaţa transferurilor în această vară. Formaţia sătmăreană a transferat trei sportive de origine americană, Toccara Ross, Stephanie Sension şi Ashley Adams respectiv trei sportive autohtone, Andreea Pop, Flavia Ferenczi şi Renta Szmutku prelungind contractele lui Andreea Orosz, Bianca Voica şi Eniko Tarţa.

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca paulvero :

    neagu penibil
    el ar fi clasat ekipa mai sus?vai d capu' lui , saracu' e analfabet rau, tipic pt conducatorii d la noi.daca cineva e cat decat competent smd, e dat afara...penibil

    cu 9 ani în urmă (29.08.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!