Stiri Cupa României Feminin

Peter Eleș: „Noi avem regula de U20 în Ungaria și 2 unguroaice în teren până în play-off”

Peter Eleș: „Noi avem regula de U20 în Ungaria și 2 unguroaice în teren până în play-off”

PEAC Pecs a câștigat sâmbătă seară cu 60-49 amicalul jucat pe terenul celor de la FCC Baschet Arad. Formația maghiară începe joi campionatul, în timp ce galben-albastrele au mai mult de două sătpămâni până la primul meci oficial. Peter Eles, team managerul celor de la PEAC a vorbit la finalul partidei despre oboseală în cadrul formației oaspete, despre îmbunătățirea celor de la Arad față de meciurile precedente și de regulile privind jucătoarele autohtone.

„Am venit o echipă destul de obosită, am jucat 7 meciuri amicale deja în ultimele 3 săptămâni. S-a văzut un pic oboseală, în special la început, am ratat foarte multe aruncări libere. Eu le pun și pe acestea pe seama oboselii. A fost per total un meci foarte util”, a spus Peter Eles după joc. Pentru PEAC a fost al 3-lea amical disputat în România în acest presezon, după dubla de pe terenul lui Sepsi, în care cele două echipe și-au împărțit victoriile.

Peter Eles a făcut parte din staff-ul formației de pe Mureș la începutul deceniului trecut și a vorbit despre plăcerea de a reveni în sala arădeană și a fost întrebat și despre șansele celor de la FCC să ajungă din nou într-o finală.

„Aradul, o echipă bună, o echipă în urcare față de ce am văzut săptămâna trecută în meciurile din Slovacia. Am văzut echipa din Sfântu Gheorghe săptămâna trecută, am jucat două meciuri acolo. N-am văzut Satu Mare, n-am văzut celelalte echipe, dar sper să aibă (n.r. Aradul șanse să ajungă în finală). Le spuneam oamenilor de lângă mine că și acum am avut pielea de găină când s-a cântat imnul ICIM-ului, așa că mi-a făcut o foarte, foarte mare plăcere să fiu aici”, a adăugat team managerul lui PEAC Pecs.  

Oficialul care a făcut parte din staff și la alte prim-divizionare din România (inclusiv antrenor principal la CSM Satu Mare) a vorbit și despre regulile privind jucătoarele autohtone în cele două țări.

„Noi suntem oarecum obișnuiți pentru că noi avem regula de U20 în Ungaria și 2 unguroaice în teren până în play-off. Atâta e diferență că acolo e până în play-off, pe când aici e tot sezonul. Să vedem, eu cred că la 23 de ani e deja un pic exagerat. Pentru că dacă la 22 de ani nu joci pentru că ai valoare să joci, e un pic forțată regula să te bage în teren pentru că trebuie să joci la U23”, a concluzionat Peter Eles.

Pentru PEAC Pecs a fost ultimul amical înainte de startul campionatului. PEAC primește vizita celor de la BEAC Ujbuda în prima etapă din campionatul Ungariei, joi, 26 septembrie. Formația lui Peter Eles va evolua în EuroCup în acest sezon, fiind repartizată în grupa H, alături de Basket Landes, AE Sedis Basquet și învinsa dublei dintre Umana Reyer Venezia și Aluinvent DVTK, din preliminariile Euroligii.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!