Stiri Cupa României Feminin

Petru Eleș și Dorin Pintea au participat la un clinic internațional pentru antrenori în Lituania

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
11.08.2014

Petru Eleș și Dorin Pintea au fost prezenți la un clinic al antrenorilor organizat la Klapieda în Lituania cu ocazia unui turneu amical internațional unde pe lângă țara au mai participat Ucraina, Finlanda și Australia. Printre lectorii acestui clinic internațional al antrenorilor s-au numărat Albertas Skurvydas, Henrik Dettmann, Zafer Aktas, Mantas Sernius, Andrejus Lemanis, Gintautas Regina, Deividas Rikevicius, Joacquin Ruiz Lorente și Jonas Kazlauskas.

Antrenorul lui CSM Satu Mare respectiv U BT Cluj-Napoca au fost prezenți și la meciurile din cadru turneului la care au luat parte Lituania, Ucraina, Finlanda și Australia. Cei doi tehnicieni l-au putut vedea la treabă pe Gerald Lee care se pregătește pentru Campionatul Mondial dar și alte vedete ale baschetului mondial.

Programul clinicului de la Klapeida a fost următorul:

Petru Eleș, antrenorul echipei lui CSM Satu Mare, ne-a prezentat impresiile sale personale în urma clincului pentru antrenori din Lituania:

„Am participat doi antrenori din România, alături de mine fiind prezent și Dorin Pintea de la U-Banca Transilvania Cluj-Napoca. A fost cu atât mai interesant cu cât s-a suprapus cu turneul de pregătire pentru Campionatul Mondial din Spania al echipelor naționale masculine ale Australiei, Ucrainei, Finlandei si Lituaniei. Vedete mondiale precum Arvydas Sabonis, Luc Longley, Mugsy Bogues sau Mike Fratello ne-au onorat cu prezenta la cursuri fie și pentru câteva minute, iar jucători ca și Lavrinovici, Jawai, Ingles sau chiar Lee "al nostru" de la Asesoft au jucat un baschet foarte bun. Am avut parte astfel nu doar de lecții teoretice ci și de multă practică, urmărind niște meciuri de foarte înaltă calitate. La modul general, direcția pare să fie către passing game, toate echipele prezente jucând acest baschet mereu în căutarea omului de pe partea slabă, a jocului inside-outside sau a unui extra pass. Pentru mine personal a fost al treilea stagiu din această vara, după cel al Euroligii de la Milano si a celui de la camp-ul Academiei Ratgeber de la Baja din Ungaria, am avut foarte mult de învățat și cu siguranță voi folosi la CSM Satu Mare câteva idei tactice din cele văzute.”

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!