Stiri Cupa României Feminin

Phoenix a învins fără emoții pe Sirius

Cătălin Rădulescu

Cătălin Rădulescu
07.11.2016

Sala Polivalentă Dunărea a găzduit duminică seara partida din cea de-a VIII-a etapă a Ligii Naționale de Baschet Feminin dintre Phoenix Galați și BC Sirius Tg. Mureș. Antrenorul Eugenio Rodrigues a început cu 5-ul tip: Rutan, Filip, Jackson, Covile, Steenholdt, iar omologul său Steff Zakarias a replicat cu: Laudermill, Pop, Daniel, Gregory, Mc Cune.

Oaspetele au început cu un ecart de 4-0 dar imediat gălățencele și-au revenit, au egalat prin Covile după care au urmat trei aruncări din afara semicercului: două marca Rutan și una Covile și scorul a devenit 15-4 (min.7). Phoenix a terminat primul sfert cu 12 puncte avans, recitalul a continuat cu Steenholdt și Nelson și la pauza mare scorul a fost: 50-27.

Din tabăra oaspetelor doar Daniel, fosta jucătoare a echipei Phoenix în urmă cu trei sezoane, care a fost premiată de clubul gălățean și aplaudată, și-a arătat calitățile dar de una singură nu a putut decât să limiteze proporțiile înfrângerii.

Cea mai mare diferență s-a consemnat după reușita Alexandrei Dumitrache, 70-40 (min.26). Conducerea tehnică a echipei gălățene a dat credit și jucătoarelor mai puțin folosite: Andreea Crețu Bianca Fota, Denisa Fota, Cristina Badi, dar și aceste condiții victoria nu a fost periclitată niciun moment. Rezultat final: Phoenix Galați – Sirius Tg. Mureș 91-64 (23-11, 27-16, 23-22, 18-15).

Din tabăra învingătoarelor s-au evidențiat: Covile 26 puncte, 9 recuperări, 5 pase decisive, 3 intercepții și un indice de eficiență de 35 unități; Rutan 20 p, 6 recuperări; Steenholdt 15 p, 5 recuperări, 2 pase, 2 intercepții. De la Sirius, Daniel a fost principala marcatoare cu 22 puncte, fiind secondată de Laudermill, care a izbutit un double-double: 19 p, 10 recuperări.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!