Stiri Cupa României Feminin

Phoenix Constanța are prima șansă la calificarea în semifinalele CRBF după victoria de la Târgoviște

Phoenix Constanța are prima șansă la calificarea în semifinalele CRBF după victoria de la Târgoviște

Phoenix CSU Simona Halep a învins pe terenul formației CSM Târgoviște, scor 77-56, într-un meci disputat miercuri (29.12) în sferturile Cupei României la baschet feminin.

Cătălin Tănase le-a trimis pe parchet pentru început pe Stoenescu, Popescu, Ignat Kleeman, Dumitru și Irimia, iar vizitatoareleau replicat prin Vega, Mititelu, Voica-Nagy, Rosten și Hinriksdottir.

Startul partidei a adus doar două coșuri din acțiune în primele patru minute, perioadă în care Constanța a condus cu 3-2. Irimia și Dumitru au întors situația de pe tabelă în favoarea lui CSM Târgoviște (7-3), iar Rosten a replicat cu un and-one după jumătatea sfertului inaugural, 7-6. Phoenix a trecut în față la 8-7 după un nou and-one bifat de Rosten și Hinriksdottir a mărit avantajul la trei puncte (11-8), după care Târgoviște a venit cu patru puncte la rând și Irimia a marcat pentru 12-11. Scorul primului sfert l-a stabilit Carla Popescu (14-13), zece puncte ale dâmbovițencelor venind din paint.

Phoenix a deschis sfertul al doilea cu un run de 7-2 și Hinriksdottir a urcat avantajul Constanței la 20-15. Rosten și Mititelu au continuat seria bună a oaspetelor (25-17), iar Vega a scuturat plasa de la distanță și Phoenix se ducea la 28-19 cu puțin sub cinci minute până la pauza mare. În două rânduri a trecut ecartul de +10, Johnson fiind precisă din spatele arcului de cerc pentru 33-21, de unde Carla Popescu a finalizat două acțiuni pentru Târgoviște și tabela arăta 33-25. Ultimul minut al primei reprize a fost gestionat mai bine de gazde, care cu un parțial de 6-2 au revenit la 37-31, scor cu care s-a intrat la cabine.

Cele două formații au pierdut de 14 ori posesia în total pe parcursul primelor 20 de minute, perioadă în care Phoenix a stat puțin mai bine la nivelul aruncărilor (44-40%), după 5/11 de la distanță. Formația dobrogeană a adunat 8 assist-uri și s-a aflat la egalitate cu Târgoviște în privința recuperărilor (22-22), punctele din paint fiind mai multe pentru amfitrioane (22 din totalul celor 31 marcate). Carla Popescu și Ciara Rosten erau în double figures, ambele cu 10 puncte marcate.

Dobrogencele au început continuat mai bine sfertul al treilea după un start echilibrat (41-35), în care ambele echipe au marcat câte două coșuri, Johnson ducându-și formația la 46-35, ulterior ecartul mărindu-se după reușitele lui Hinriksdottir și Fota (51-37). Bianca Fota a răspuns punctelor aduse de Alexia Dobă și Phoenix conducea cu 53-39 la jumătatea acestui sfert. Târgoviște și-a irosit următoarele trei atacuri după time-out și scorul a urcat la 57-39, reușita Teodorei Dumitru punând capăt unei perioade de trei minute fără punct înscris de gazde. Avantajul Constanței a ajuns în cele din urmă la +20, sfertul al treilea terminându-se cu triplele lui Hinriksdottir și Fota pentru 63-41.

Gabriela Irimia a fost precisă de la distanță în debutul ultimului sfert, iar Carla Popescu a încheiat cu lay-up o acțiune rapidă pentru Târgoviște (65-46). Constanța a ratat de la 3 puncte și a irosit două posesii după time-out, Ancuța Stoenescu ajungând la linia de fault, unde și-a transformat toate cele trei aruncări și CSM Târgoviște venea la 65-49. Seria grupării din Dâmbovița s-a oprit după tripla lui Hinriksdottir (68-53), islandeza fiind precisă și pe următorul atac. Phoenix CSU Simona Halep s-a impus în cele din urmă cu 77-56 și are prima șansă la calificarea în Final Four-ul Cupei României.

Returul acestei serii are loc la Constanța pe 5 ianuarie.

Sara Run Hinriksdottir a încheiat cu 18 puncte (2/3 de la distanță), 9 recuperări și 2 pase decisive pentru învingătoare, urmată de Ciara Rosten (14 puncte, 11 recuperări) respectiv Khiana Johnson și Bianca Fota (ambele cu 11 puncte). Pentru CSM Târgoviște principala marcatoare a fost Carla Popescu (14 puncte, 2 pase decisive, 2 intercepții), secondată de Gabriela Irimia cu double-double (10 puncte, 11 recuperări).

*foto: arhivă Facebook Academia Phoenix CSU Simona Halep

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii