Stiri Cupa României Feminin

Phoenix Constanța face pasul spre Final Four-ul Cupei României

Phoenix Constanța face pasul spre Final Four-ul Cupei României

Phoenix CSU Simona Halep Constanța a devenit a doua formație calificată în careul de ași al Cupei României la baschet feminin, după victoria de miercuri (05.01) cu 86-59 în fața lui CSM Târgoviște în manșa retur a sferturilor. Trupa dobrogeană a trecut de adversară cu 163-115 la general.

Phoenix: Vega, Voica-Nagy, Mititelu, Hinriksdottir, Rosten

Târgoviște: Stoenescu, Popescu, Dobă, Dumitru, Irimia

Gazdele au început perfect partida și cu un run de 11-2 conduceau la trei posesii diferență după nici trei minute, avantajul ajungând la peste 10 puncte între după liberele lui Hinriksdottir (13-2). Tripla lui Vega a modificat tabela pentru 18-4, de unde oaspetele au venit până la 20-17, cu experimentatele Irimia și Stoenescu în prim plan. S-a stabilit apoi o diferență de două posesii, primul sfert terminându-se cu 26-20.

Trei minute au trecut până la prima reușită din acțiune, semnată de Carla Popescu (26-22), replica venind de la Hinriksdottir cu cinci puncte la rând, 31-22. Islandeza și-a ajutat ulterior echipa să se desprindă la 39-29, and-one-ul lui Ivan reducând diferența la patru puncte (39-35). Ultimul coș al primei reprize l-a marcat Beldian, de la distanță și Phoenix conducea la pauză cu 42-35.

După prima parte din sfertul al treilea, Constanța s-a desprins la 53-37, seria excelentă fiind oprită pentru moment de Ancuța Stoenescu cu două libere precise din trei. Popescu a adus-o pe CSM Târgoviște la -11 în spate, scor 55-44, de unde Mititelu a încheiat cu coș un run de 9-0 al gazdelor și avantajul Constanței ajungea la 64-44. Finalul sfertului a consemnat și diferența maximă de până atunci, 68-47.

În două rânduri a mers Phoenix la +26 pe tabelă (78-52), de acolo CSM Târgoviște putând să vină cel mult la 80-59. Ultimul coș al meciului l-a marcat Brozoski, pentru 86-59 la final.

Phoenix Constanța merge în Final Four-ul Cupei României după dubla victorie cu CSM Târgoviște și 163-115 la general.

Sara Run Hinriksdottir a terminat cu 19 puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive pentru trupa dobrogeană, urmată de Ciara Rosten (14 puncte, 8 recuperări) și Nicoleta Mititelu (12 puncte, 6 recuperări). Ancuța Stoenescu a fost principala marcatoare pentru CSM Târgoviște, cu 14 puncte, secondată de Diana Ignat Kleeman (11 puncte) și Teodora Dumitru (10 puncte).

*foto: Facebook Academia Phoenix CSU Simona Halep

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!