Stiri Cupa României Feminin

Phoenix Constanța și CSM Satu Mare luptă pentru un loc în finala Cupei României

Phoenix Constanța și CSM Satu Mare luptă pentru un loc în finala Cupei României

Academia Phoenix CSU Simona Halep Constanța și CSM Satu Mare se întâlnesc în prima semifinală din ediția 2021-2022 a Cupei României la baschet feminin, duelul fiind programat sâmbătă (26.02) în Sepsi Arena din Sfântu Gheorghe.

Constanța a avut de parcurs drumul mai lung până în această fază a competiției, trecând în tururile anterioare de Universitatea Cluj (159-116 la general) și CSM Târgoviște (163-115 la general). Vicecampioana României, în schimb, s-a duelat în faza precedentă cu FCC Baschet UAV Arad, confruntare din care a ieșit câștigătoare cu 147-139 la general.

Phoenix Constanța și CSM Satu Mare s-au întâlnit destul de recent în campionat, unde câștig de cauză au avut ardelencele. Meciul din Sala LPS Satu Mare s-a terminat cu 71-66 pentru vicecampiona României, o diferență vizibilă fiind în dreptul aruncărilor libere, gruparea alb-roșie beneficiind de 31 de încercări, iar adversarele de 8. Sparkle Taylor (27 de puncte) și Jade Quenee Vega (20 de puncte) au fost principalele marcatoare din cele două tabere.

Jucătoarele străine conduc statisticile din dreptul Constanței

Formația de la malul Mării Negre se bazează pe trei jucătoare străine, acestea fiind cele care conduc datele statistice pentru Phoenix în parcursul din Cupa României. Sara Run Hinriksdottir are 18.5 puncte și 4.0 pase decisive în medie, precum și 57% din spatele arcului de cerc, Ciara Rosten contribuie cu 9.5 recuperări, iar Jade Vega are 2.3 intercepții.

De partea cealaltă, Marta Fodor a adunat 15.5 puncte în medie în Cupa României în confruntarea cu Aradul, Stephanie Kostowicz (12.0 recuperări) și Mijlana Dzombeta (11.0 pase decisive) fiind următoarele cele mai eficiente în privința statisticilor.

În privința româncelor, Constanța le are pe Bianca Voica-Nagy, Nicoleta Mititelu și Bianca Fota cu roluri mai importante, în vreme ce la Satu Mare ar putea conta experiența Dorei Ardelean și a Martei Fodor.

CSM Satu Mare, văzută drept favorită în acest duel

Sătmărencele caută să se califice pentru a patra oară în finala Cupei României, după ce anul trecut au cedat în semifinale cu eventuala câștigătoare, Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe. Anterior, formația antrenată de Miguel Lopez a ajuns în ultimul act în edițiile 2017-2018 și 2018-2019, respectiv la startul deceniului trecut (2010-2011).

Gruparea de la malul Mării Negre ar ajunge pentru prima dată în finală în cazul unui succes, repetând cu ocazia acestei ediții performanța din 2018-2019, când Phoenix s-a calificat în semifinalele Cupei României.

Constanța stă mai bine la media de puncte în Cupa României, 80.5 la 73.5, având două meciuri în plus față de adversare. În schimb CSM Satu Mare a adunat mai multe recuperări (49.5-40.3), assist-uri (19.0-18.5) și are procentaje mai bune la aruncările de două puncte (51.1-49.1%).

Duelul din Sepsi Arena o să înceapă la ora 16.45 și va fi transmis în direct pe YouTube FRB TV.

*foto: Facebook Academia Phoenix CSU Simona Halep / CSM Satu Mare

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!