Stiri Cupa României Feminin

Plusul de motivație la meciurile cu fosta echipă: capitolul Alexandra Cutaș

Noémi Csiki

Noémi Csiki
24.03.2013

În partida din etapa a 29-a dintre Nova Vita și SCM Craiova, două jucătoare de la echipa oaspete au reușit peformanțe notabile, ambele terminând meciul cu 23 de puncte de eficiență.

Marija Prlja a adunat 13 puncte, 5 recuperări (din care una ofensivă), 6 pase decisive, a interceptat două mingi și a blocat cu succes aruncările adversarelor de 2 ori, în 37 de minute și jumăptate de joc. Ea a reușit să marcheze 1 din 2 încercări de două puncte, 3 din 4 de trei puncte, 2 din 2 libere, a pierdut posesia mingii de trei ori. Cu un singur punct de eficiență mai mult, ea și-ar fi egalat recordul de 24, stabilit împotriva Rapidului.

Pentru Alexandra Cutaș însă, performanța de ieri a însemnat pe departe cea mai bună evoluție reușită în stagiune: recordul ei precedent era de 10 la eficiență, și tot 10 era numărul maxim de puncte marcate de ea într-un un meci. Azi, ea a dus aceste numere la 23, respectiv 24. Cutaș a marcat de 5 ori din 6 din interiorul semicercului, de 3 ori din 6 din afara acestuia, și nu a greșit de la linia de libere (5 din 5). În cele peste 34 de minute petrecute în teren, ea a pierdut trei mingi, dar a și interceptat de 3 ori.

În sezonul trecut, Cutaș a evoluat la Nova Vita, care avea atunci un lot mult mai valoros, cu care a terminat între primele patru în campionat. Nu este prima ocazie când vedem un jucător sau o jucătoare arătând un plus de forță și concentrare când vizitează în calitate de adversar fieful unei foste echipe.

Înfruntarea Nova Vita - SCM Craiova s-a încheiat cu scorul 52-63. Împreună, Prlja și Cutaș au marcat mai mult de jumătate (37 din 63) din punctele înscrise de echipa lor la acest meci.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!