Stiri Cupa României Feminin

Prima victorie pentru Florin Nini la nivel de Euroligă

Adrian Micinic

Adrian Micinic
07.02.2013

Florin Nini a obținut prima victorie în calitate de antrenor principal la nivel de Euroliga feminină. Acest succes, obținut la cel de-al 4-lea meci în calitate de antrenor principal în această competiție, este unul deosebit de prețios din mai multe motive.

Tehnicianul în vârstă de 42 ani a condus pe CSM Târgoviște spre victorie în fața lui Good Angels Kosice, o echipă care a câștigat grupa din sezonul regulat al Euroligii feminine din care au făcut parte forțe ale bătrânului continent precum Fenerbahce Istanbul sau Famila Schio, respectiv o reprezentantă a puternicei competiții din Rusia, în speță Nadezhda Orenburg.

Pe de altă parte, trumful formației dâmbovițene nu este unul doar onorabil sau de palmares. El asigură calificarea campioanei României în optimile de finală ale Euroligii feminine, a celei mai importante competiții din baschetul feminin rezervat formațiilor europene de club. Așadar, prima victorie a lui Nini ca antrenor coincide cu calificarea în optimile de finală.

Născut la Galați pe 14 martie 1970. Nini a început munca de antrenor încă din perioada adolescenței. A devenit antrenor principal al echipei CSU Galați la vârsta de doar 25 de ani și a obținut promovarea în primul eșalon în anul 1997. Avea să se consemneze revenirea Galațiului în Divizia A (actuala Ligă Națională) după o absență de 14 ani). El a continuat la această echipă, alături de care a retrogradat în primul sezon, iar în anul 2000 a revenit în primul eșalon.

În cadrul aceluiași an, 2000, Nini a început activitatea la Școala de Baschet Phoenix, din Galați. Aici a obținut câteva performanțe notabile la nivel juvenil, fiind campion național la baby-baschet și mini-baschet în 2002 și 2003. În 2004 și 2005 a cucerit titlul național la U14, iar în 2008 la U18. La nivel de seniori a antrenat-o ca principal pe CSM Târgoviște în sezonul 2011/12 și a devenit campion național la feminin. În prealabil a fost secundul lui Niksa Bavcevic la Steaua București, la masculin, echipă alături de care a jucat finala Cupei României și a obținut locul 3 în campionat.

Printre jucătorii lansați de către Florin Nini și care activează actualmente în Liga Naționala se numără Adrian Guțoaia, Ciprian Mihai și Ciprian Țelinoiu.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!