Stiri Cupa României Feminin

Prometey, cu Miro Bilan în mare formă, a câștigat la Oostende

Prometey, cu Miro Bilan în mare formă, a câștigat la Oostende

Prometey BC s-a impus și pe terenul lui Filou Oostende, joi seara (10.02) în Grupa K din Basketball Champions League, cu 91 la 87 și a bifat a doua victorie în tot atâtea partide în faza Top 16.

Oostende a început în formula Randolph, Booth, Gillet, Djordjevic și Brimah, iar Prometey a replicat prin Kennedy, Bilan, Dowe, Lukashov și Stephens.

Încă din start meciul a fost echilibrat și belgienii au fost primii care s-au dus la mai mult de patru puncte diferență, 15-10, prin liberele transformate de Booth, ecartul de două posesii păstrându-se pentru câteva atacuri, iar sfertul inagural s-a terminat cu 20-18 pentru Oostende.

Dusan Djordjevic și-a dus echipa la 26-20, de unde Prometey a venit la un punct în urmă (30-29), dar Troisfontaines a fost precis de la distanță și Oostende mergea la 39-34 cu puțin sub trei minute rămase până la pauză. Cu un three-point play semnat de Harrison s-a egalat situația, vizitatorii fiind cei care au condus la pauză (43-42), prin tripla lui Lypovyy. 

Kennedy și Bilan aveau 26 de puncte împreună la pauză, cu 12/15 din acțiune, ucrainienii reușind patru intercepții în 20 de minute. Oostende a comis 8 turnovers după două sferturi, spre deosebire de unul singur pentru Prometey.

Oaspeții au mers și ei la două posesii în față (49-45), iar la jumătatea sfertului al treilea Bilan a urcat ecartul la șase puncte, 59-53. Imediat după un time-out, Prometey mergea la 62-53, Harrison scuturând plasa de la distanță, însă cu un run de 10-2 scorul se strângea (64-63). Gillet și van der Vuurst de Vries au adus-o pe Oostende la conducere și acest parțial s-a terminat cu amfitrionii la conducere, 72-68.

Prometey avea 82-80 cu trei minute înainte de final, de unde reușitele lui Bilan, Sydorov și Harrison au distanțat formația oaspete la 89-80. Ultimele patru puncte au venit de la linia de fault, mai întâi prin Djordjevic și în cele din urmă prin Bilan, iar Prometey s-a impus cu 91-87.

A fost o seară de excepție pentru Miro Bilan, croatul terminând cu 38 de puncte (16/20 din acțiune), 10 recuperări și 46 de unități la eficiență, urmat din tabăra adversă de Phil Booth (18 puncte, 4/5 de la distanță).

Bilan a stabilit un record de puncte în BCL în acest sezon, iar cu indicele de 46 de unități la eficiență a devenit al doilea all-time în competiție, fiind depășit doar de performanța lui Steven Gray (47) din stagiunea trecută.

Prometey are 2-0 bilanț și o să joace cu U-BT Cluj la începutul lunii martie, iar Filou Oostende coboară la 0-3.

*foto: championsleague.basketball

5 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Mă uitam la meci
    și-l vedeam pe Bilan în tricoul lui U-BT ( din vara ). Altfel, Oostende este în afara calificării, după părerea mea, iar noi mai avem nevoie de 2 victorii pentru calificare, indiferent care meciuri, preferabil cu Malaga acasă. Ultimul joc în deplasare la Oostende, dacă nu apar modificări în program. Pînă atunci...HAIDE U !

    cu 2 ani în urmă (11.02.2022)
    • Ricardo:

      Bilan
      Ar fi extraordinar sa fie la U BT CLUJ NAPOCA din vara dar imi e greu sa cred. În altă ordine de idei Prometey arata extraordinar încă de la începutul competiției având în echipa jucători de mare si incontestabilă valoare. Pe Dowe sau DJ Kennedy i-ar vrea orce iubitor al baschetului in LNBM!

      cu 2 ani în urmă (11.02.2022)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      Bilan
      Nu poti trage concluzii dupa un singur meci (e drept ca n-am vazut altul, dar statisticile vorbesc). Pana la meciul asta avea medii de 7.5 pct (osciland intre 4-5 pct si 10-13 per meci). Procentul de reusite e de 57 % (pt comparatie Stipe are 62% iar Hogue 58%), deci nimic spectaculos - la fel cum pivotul de la Oostende are brate lungi si... cam atat. Conteaza si impotriva cui joaca. Aseara in relatia 1 la 1 a dominat si nu au stiut cum sa se apere la el. Sau cum sa scoata faulturi, pt ca de fiecare data dadea cu cotul la intoarcerea spre panou.

      In plus Prometey pare o echipa de mingicari. Le dai mingea si joaca 1 la 1. Tot ca statistica, putin peste jumatate din actiunile finalizate au fost combinatii intre jucatori ( 28,6 FG, doar 15,8 Assisturi). Da, au jucatori buni care pot castiga un meci, dar noi avem un grup mult mai unit, cu mai multe variante de finalizare + o aparare mai buna si cred ca vom castiga meciurile cu ei.

      cu 2 ani în urmă (11.02.2022)
    • Benjamin:

      Bilan
      Un jucator bun. Imi place stilul asta de jucator.
      Am vazut aseara meciul si cu tot respectul pentru antrenorul lui Oostende, dar mi se pare ca a fost fara reactie in modul in ca l-au aparat. Bilan a jucat aceiasi schema 60% din joc. Foarte rar a fost dublat sub panou, iar Brimah nu este un super aparator (exceptand capacele). Nu mi se pare ca belgienii au reactionat in vreun fel la showul facut de croat sub panou.. puteau cred sa-l limiteze mai mult.

      cu 2 ani în urmă (11.02.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    @razvan
    Eu l-am văzut în meciurile cu Ierusalim și cel cu Malaga și mi-a plăcut. E adevărat că jocul de aseară a fost o excepție. Statisticile vorbesc ( sau nu ) sunt orientative, dar nu decisive. De exemplu dacă cineva se uită la statisticile lui Stipe din ultimele 5-6 meciuri ar zice că e o catastrofă, ceea ce categoric nu este adevărat. Stipanovic are totuși o vîrstă și părerea mea, strict personală, este că trebuie căutat un înlocuitor. Nu zic neapărat Bilan ( 32 ani ).Asta dacă nu ne permitem, precum Galatasaray, să avem mai mulți străini decît pot fi trecuți pe foaie.

    cu 2 ani în urmă (11.02.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!