Stiri Cupa României Feminin

Rapid aproape de surpriză cu Alexandria

Mihai Lițiu

Mihai Lițiu
17.02.2013

63 - 66

18-12; 10-22; 21-18; 14-14

  Statistica

 

Florina Diaconu începe partidă cu motoarele turate la maxim şi după 4 minute rapidistele conduceau deja la 10 puncte diferenţă (12-2) şi îl obligau pe Mădălin Piperea să solicite timp de odihnă. Oaspetele revin mai agresive şi reduc din diferenţă prin Bucică şi Arnold dar finalul sfertului găseşte echipa feroviară la conducere (18-12).

Alexandria continuă cursa de urmărire şi la jumătatea sfertului reuşesc să se apropie la doar 2 puncte diferenţă în urma unei aruncări transformate de Anca Șipoș, iar după nici un minut Viorela Rus îşi aduce pentru prima dată echipa în avantaj. Rapidistele nu se lăsă, Florina Diaconu reuşeşte să marcheze şi când e faultată dar nu poate arunca libera suplimentară şi este înlocuită de Raluca Ungureanu. Pe final de sfert, lipsite de aportul "locomotivei" Diaconu, gazdele cedează iniţiativa, şi echipa din Teleorman intră la cabine cu un avantaj de 6 puncte (28-34).

Impulsionate de revenirea pe parchet a principalei marcatoare, rapidistele reuşesc să preia din nou conducerea după 3 minute de joc dar nici oaspetele nu cedează şi până la finalul sfertului echipele se succed la conducere, după 30 de minute de joc Alexandria având un avantaj de 3 puncte asupra Rapidului.

Imediat după reluare, Florina Diaconu readuce egalitatea şi Raluca Ungureanu aduce Rapidul în frunte, dar Rus şi Chivu punctează pentru echipa din Teleorman mergându-se cap la cap. Oaspetele gestionează mai bine ultimele 5 minute ale partidei şi profită din plin de eliminarea pentru 5 greşeli personale a Ralucai Ungureanu, aceeaşi Viorela Rus închizând tabela de la linia de aruncări libere (63-66).

Alexandria câştigă o partidă în care a fost inferioară adversarei la toate categoriile de aruncări, dar ştiut să-şi fructifice avantajul taliei şi a dominat categoric la capitolul recuperări (46 faţă de doar 28 ale gazdelor).

Remarcatele pardidei au fost: Florina Diaconu (37 puncte, 8 recuperări, 5 intercepţii), Claudia Ene (12 puncte, 4 recuperări) din tabăra gazdelor, respectiv Viorela Rus (17 puncte, 8 recuperări), Ashley Arlen (14 puncte, 16 recuperări, 1 capac) şi Anca Șipoș (13 puncte, 6 recuperări, 3 intercepţii).

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe teofil :

    Victoria e victorie !
    Lipsita de un motor principal (Lyons) echipa din Alexandria a reusit pina la urma sa cistige. Este bine si asa. O observatie totusi: poza care este afisata nu corespunde meciului desfasurat ! Este de la meciul cu Aradul (apare si Lyons care la momentul meciului cu Rapid era de mult in America !!). Este de laudat jocul Florinei Diaconu, care a fost cea mai buna din etapa curenta !

    cu 11 ani în urmă (17.02.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!