Stiri Cupa României Feminin

Rapid București învinge CSM Târgoviște în Liga Națională

Rapid București învinge CSM Târgoviște în Liga Națională

Rapid București a trecut de CSM Târgoviște în etapa a 7-a a Ligii Naționale de Baschet Feminin, scor 75-71, într-un meci disputat sâmbătă, 20 noiembrie. Giuleștencele bifează al doilea succes stagional și prelungesc seria adversarelor la patru înfrângeri consecutive.

Rapidistele au avut un prim 5 format din Stănici Diaconu, Dinu, Grigore, Vlad și Cazacu, iar CSM Târgoviște a început meciul în formula Stoenescu, Popescu, Petrof, Dumitru și Irimia.

Formațiile au mers cap la cap în start, ambele aflându-se la conducere în unele momente, Irimia fiind cea care a ajutat CSM Târgoviște să meargă prima la două posesii în față, 10-6. Sportiva dâmbovițencelor și-a trecut în cont noi puncte (13-9), după care Rapidul a replicat cu un run de 8-0 și tripla Gabrielei Vlad a modificat tabela pentru 17-13. Finalul sfertului inaugural a consemnat revenirea Târgoviștei la conducere, Irimia punând cinci puncte consecutive, 18-17.

Stoenescu și Ignat Kleeman au devenit primele jucătoare ale vizitatoarelor care au punctat în sfertul doi (23-19), moment în urma căruia giuleștencele au izbutit un parțial de 10-1 și Florina Stănici și-a readus echipa în avantaj, 29-24. Ecartul în favoarea bucureștencelor s-a mărit la trei posesii (37-29), pe finalul primei reprize CSM Târgoviște punctând doar de la linia de fault și la cabine s-a intrat cu 39-31.

Trei jucătoare care au bifat toate cele 20 de minute s-au remarcat și pe foaia statistică, toate fiind în double digits. Gabriela Irimia a condus lista, cu 14 puncte (4/7 din acțiune) și 6 recuperări pentru formația antrenată de Cătălin Tănase. Rapidul a stat mai bine la procentajele din acțiune (43-28%) și la capitolul paselor decisive (11-8), forțându-și adversara să comită 12 turnovers în prima repriză.

Gazdele s-au dus la 47-31 în primele trei minute de la reluare, cu Dinu și Stănici în rol de marcatoare, avantajul de 16 puncte fiind redus la 47-41 după câteva atacuri de CSM Târgoviște. Oaspetele s-au apropiat la o singură posesie, 49-47, prin lay-up-ul Gabrielei Irimia, dar n-au putut egala situația în acest sfert. Rapidul a mers la 53-47 și diferența de două posesii s-a menținut până spre finalul parțialului, încheiat cu reușita Carlei Popescu (55-52).

Tot Popescu a semnat primele puncte din sfertul patru, 55-54, de unde Rapid a replicat cu un run de 8-0 pentru a rupe echilibrul (63-54). CSM Târgoviște a venit aproape la 67-64 și apoi la 69-66, dar gruparea din Giulești a găsit mereu un răspuns și tandemul Stănici-Dinu a izbutit două coșuri mari de la distanță (75-66), decisive într-un final. Oaspetele au putut reduce ecartul în ultimele două minute, dar Rapid București s-a impus cu 75-71.

Echipa antrenată de Dan Militaru este la al doilea succes stagional și a oprit o serie de trei eșecuri la rând, acum având 2-5 bilanț. De partea cealaltă, CSM Târgoviște coboară la 1-5 și este la al patrulea insucces consecutiv. Etapa viitoare Rapidul merge pe terenul Olimpiei Brașov, iar formația din Dâmbovița găzduiește KSE Târgu Secuiesc.

Florina Stănici Diaconu a fost MVP-ul partidei, cu 28 de puncte, 9 recuperări și 9 pase decisive pentru învingătoare, urmată de Claudia Dinu (16 puncte, 4 recuperări) și Sonia Cazacu cu un double-double (15 puncte, 14 recuperări). Experimentatele Ancuța Stoenescu (20 de puncte) și Gabriela Irimia (18 puncte, 12 recuperări) au fost principalele marcatoare pentru CSM Târgoviște, alături de Carla Popescu (16 puncte).

 

*foto: arhivă Facebook Federația Română de Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!