Stiri Cupa României Feminin

Rapid București și CSM Târgoviște joacă în etapa a 5-a din grupa Est

Rapid București și CSM Târgoviște joacă în etapa a 5-a din grupa Est

Rapid București primește astăzi, de la ora 12:00, vizita lui CSM Târgoviște în etapa a 5-a din grupa Est a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Bucureștencele vor fi la a 5-a partidă în campionat, după ce le-au pierdut pe precedentele patru. Dâmbovițencele au disputat două jocuri până acum, având o victorie și o înfrângere. Ambele echipe sunt între meciurile din primul tur al cupei.

Rapid București a început campionatul cu patru înfrângeri în zece zile. Trei au fost în deplasare, 57-79 la Agronomia București, 54-90 la ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și 44-80 la Phoenix Știința Constanța. Cea mai bună partidă  a feroviarelor în grupa Est a fost cea din etapa a doua, acasă cu Olimpia CSU Brașov. Atunci alb-vișiniile au revenit după un început mai slab și au condus până în ultimele cinci minute, când nu au mai înscris și au pierdut cu 65-73. Florina Stănici (Diaconu) este coșghetera Rapidului cu o medie de 19,5 puncte în cele patru meciuri, urmată de Natalia Burlakova cu 8 ppg.

CSM Târgoviște a avut două partide amânate, cu o jucătoare la mondialul 3x3 U23. Dâmbovițencele au jucat primele meciuri în grupa Est în 9 și 12 octombrie. Au câștigat în etapa a 2-a acasă cu Agronomia București, 73-47, iar în runda a 4-a pierdeau pe teren propriu cu campioana ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Gabriela Irimia este cea mai bună marcatoare a dâmbovițencelor în cele două runde, cu 18 puncte pe meci, urmată de Ancuța Stoenescu cu 16,5 și Alina Chivu cu 10.

Ambele formații sunt între cele două manșe ale primului tur din Cupa României. Rapidul a pierdut acasă cu 63-67 în fața Universității Cluj. Florina Stănici a fost aproape de double-double cu 16 puncte și 9 recuperări, Sonia Cazacu a urmat-o cu 11 puncte,  iar Natalia Burlakova și Gabriela Vlad, cu câte 10. CSM Târgoviște s-a impus acasă cu FCC Baschet Arad, scor 60-53. Alina Chivu și Ancuța Stoenescu au înscris câte 13 puncte pentru dâmbovițence, Gabriela Irimia 12, iar Larisa Toma a fost aproape de double-double cu 9 puncte și 11 recuperări. Retururile sunt miercuri, 23 octombrie.

Din 2005 (de când sunt statisticile de pe site-ul nostru) până în mai 2018 au fost 27 de confruntări directe între Rapid și prim-divizionara din Târgoviște. Alb-vișiniile au câștigat de două ori în sezonul 2007-2008, când adversarele erau cu un lot de avarie. Restul de 25 de partide s-au încheiat cu victoria dâmbovițencelor, fiind o serie de 21 de succese. Ultimul duel a fost la turneul de promovare al Ligii 1, în mai 2018. Atunci CSM câștiga acasă cu 70-55 și termina pe prima poziție. Ultima întâlnire în Liga Națională a fost în decembrie 2015.

Rapid București și CSM Târgoviște se întâlnesc astăzi, de la ora 12:00, la Sala Rapid. Vor arbitra Alexandru Stamate, Adrian Rusu și Sabina Popa, supervizați de Eugen Poenaru. Pentru dâmbovițence, după returul din cupă, urmează restanța din runda a 3-a, la Brașov, în 27 octombrie, iar în 2 noiembrie merg la Constanța. Rapidul stă în etapa a 6-a, astfel că următorul său meci în campionat va fi în etapa a 7-a, programată în 21 noiembrie, după pauza pentru naționale.

*foto: CSM Targoviste

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!