Stiri Cupa României Feminin

Rapid București și FC Argeș se întâlnesc pentru al doilea an consecutiv în playoff-ul LNBM

Rapid București și FC Argeș se întâlnesc pentru al doilea an consecutiv în playoff-ul LNBM

După ce au fost adversare ultima etapă a sezonului regulat, CS Rapid București și FC Argeș Basketball se vor duela din nou în Liga Națională de Baschet Masculin. Cele două cluburi vor fi față în față pentru al doilea an consecutiv în prima rundă a playoff-ului.

Rapidul și-a asigurat avantajul terenului propriu pentru debutul postsezonului prin succesul obținut tocmai împotriva lui FC Argeș, în etapa a 28-a. Giuleștenii s-au impus cu 72-58 pe teren propriu și au egalat formația viola în clasamentul din Top 10, ambele având un bilanț de 9-9. Meciurile directe au decis așadar și Rapid a intrat în playoff de pe locul 4, în timp ce Argeșul de pe 5, după ce multă vreme s-a aflat pe poziția a treia.

Returul din Top 10 a oferit rezultate total diferite pentru cele două formații. Dacă Rapid a câștigat ultimele patru partide ale sezonului regulat, FC Argeș s-a văzut învinsă în perioada amintită. Astfel, bucureștenii au fost victorioși în șase din cele 10 confruntări ale fazei secunde, iar piteștenii s-au impus în cinci rânduri și au pierdut în tot atâtea ocazii. Per total, privind tot sezonul regulat, Rapid a avut un bilanț de 17-9, iar FC Argeș de 16-10.

Pe lângă jocul de vineri, 5 aprilie, din Sala Rapid, aceste cluburi au fost adversare în alte două rânduri pe parcursul ediției 2023/2024. Totul a început în Cupa României, unde Rapid a trecut de FC Argeș cu 62-57 în faza grupelor, pentru ca mai apoi în turul din Top 10 LNBM alb-violeții să se revanșeze în Pitești Arena, scor 87-84.

Mai mult, pentru al doilea an consecutiv va avea loc o serie între aceste echipe în prima rundă a playoff-ului. În ediția trecută a Ligii Naționale, trupa bucureșteană a închis socotelile într-un timp scurt, după 3-0 la general. Partidele din Capitală s-au încheiat cu 79-74 și 88-72, iar la Pitești a fost 75-72 în favoarea vizitatorilor.

Ultimele performanțe importante ale ambelor echipe se leagă de același nume: Tudor Costescu. Antrenorul a condus-o spre două finale mici pe FC Argeș (2021, 2022), după care a ajuns în această fază a campionatului și cu Rapid (2023). În plus, cu Costescu pe bancă, giuleștenii au jucat cu trofeul pe masă în Cupa României, în luna februarie a acestui an.

În privința statisticilor, Rapid a arătat mai bine la puncte (82.2 - 77.6), recuperări (36.2 - 34.0) sau assist-uri (18.7 - 17.5) și a fost una dintre cele mai bune echipe ale campionatului în privința procentajului din interiorul arcului de cerc (57.4%), respectiv la nivelul intercepțiilor (8.7). FC Argeș și-a depășit adversara doar la aruncările de trei puncte (34.8 - 31.7%), la nivelul recuperărilor defensive (24.5 - 24.1) și în privința capacelor (2.7 - 2.3).

Doi dintre sportivii foarte eficienți ai Ligii Naționale, Sayeed Pridgett și Nikola Jevtovic, sunt liderii celor două echipe. Americanul a adunat 19.5 puncte, 5.0 assist-uri și +20.5 la eficiență, iar sârbul a contribuit până acum cu 15.5 puncte, 7.8 recuperări și +18.9 eficiență. Alex Hunter și Corey Allen s-au evidențiat la aruncările din spatele arcului de cerc, zonă în care ambii au peste 41%.

Primul meci al seriei va fi oficiat de Alexandru Olaru, Alin Faur și Bogdan Podar, iar pentru al doilea joc au fost delegați Marius Ciulin, Laurențiu Grigoraș și Alexandra Stan.

Programul arată astfel:

  • Meciul 1: Miercuri, 10 aprilie, ora 19.00, Digisport 3, Prima Sport 3, FRB TV (București)
  • Meciul 2: Vineri, 12 aprilie, ora 17.45, Digisport 3, Prima Sport 5, FRB TV (București)
  • Meciul 3: Marți, 16 aprilie, ora nu a fost stabilită (Pitești)
  • Meciul 4 (dacă va fi nevoie): Joi, 18 aprilie, ora nu a fost stabilită (Pitești)
  • Meciul 5 (dacă va fi nevoie): Duminică, 21 aprilie, ora nu a fost stabilită (București)

*foto: Facebook Baschet Rapid

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!