Stiri Cupa României Feminin

Rapid și Agronomia s-au impus în meciurile care au deschis grupa pentru locurile 9-13 din LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
29.03.2019

Sala Sporturilor din Târgu Mureș găzduiește de joi până sâmbătă primul turneu pentru locurile 9-13 din Liga Națională de Baschet Feminin. Formațiile bucureștene, Rapid și Agronomia, s-au impus în prima zi. Rapidul a câștigat cu 78-54 în fața celor de la ACS KSE Târgu Secuiesc, iar Agronomia a trecut cu 62-48 de CSM Alexandria. Florina Stănici (Diaconu) și Alexandra Chițanu au fost coșgheterele celor două partide.

Primul meci al turneului a opus formațiile care au fost depunctate după încheierea fazei a doua a sezonului regulat, Rapid București și ACS KSE Târgu Secuiesc, pentru că nu au avut echipă în întrecerile de junioare prevăzute în regulamentul LNBF. Scorul a fost 78-54 pentru bucureștence, pe sferturi: 26-13, 14-11, 18-17, 20-13. Covăsnencele i-au dat drumul în acest final de sezon principalei arme ofensive, Kayla Mobley, iar la „feroviare” n-a jucat Raluca Matei, principala recuperatoare.

În 5-urile de start au intrat: Natalia Burlakova, Alexandra Lupusavei, Florina Stănici (Diaconu), Cristina Grigore și Gabriela Vlad, respectiv Iringo Debreczi, Timea Czimbalmos, Noemi Boloni, Hanna Holinka Miklos și Ramona Danalache. Echilibru a fost doar în prima jumătate a sfertului unu, după care Rapidul s-a distanțat cu un run de 15 puncte. Ecartul maxim a fost de 27 de lungimi, iar bucureștencele au reușit 34 de puncte pe contre față de 8.

Florina Stănici (Diaconu) a fost coșghetera partidei cu 24 de puncte, plus 6 recuperări, 6 assist-uri și 8 intercepții. Pentru Rapid au mai înscris: Burlakova 19 puncte, Pantazi 10, Lupusavei 9, Manea 9 puncte (9 recueprări), Anghel 4 puncte, Vlad 2 și Grigore 1. Iringo Debreczi a încheiat în double-double pentru covăsnence, cu 12 puncte și 10 recuperări. Pentru ACS KSE Târgu Secuiesc au mai înscris: Csurulya 12 puncte, Danalache 10, Boloni 6, Holinka Miklos 5, Ardelean 3, Istok 2, Voloncs 2 puncte (7 recuperări) și Czimbalmos 2 puncte (5 recuperări).

Al doilea meci al zilei a opus două echipe care au fost la egalitate după cele două faze ale sezonului regulat. Reamintim că în grupa 9-13 s-a pornit de la 0. CS Agronomia București s-a impus cu 62-48 în fața tinerei echipe CSM Alexandria, pe sferturi: 10-6, 15-14, 17-20, 20-8.

Agronomia a început partida cu Mihaela Chelariu, Claudia Ușurelu, Sonia Vilcinschi, Gabriela Brudea și Maria Militaru. CSM Alexandria le-a avut în 5-ul de start pe Andreea Mazilu, Mihaela Mihai, Andreea Horlea, Tania Fiereșteanu și Paloma Cucu. Jocul a fost echilibrat până spre jumătatea sfertului patru, dar bucureștencele s-au distanțat în final, după ce teleormănencele au rămas fără singura senioară din lot, Mihai, care a acumulat 5 faulturi. 22-5 a fost la punctele înscrise pe contraatac și 19-8 la libere transformate.

Alexandra Chițanu a fost coșghetera meciului cu 20 de puncte pentru învingătoare, plus 7 recuperări. Pentru Agronomia București au mai înscris: Vilcinschi 11 puncte (7 recuperări), Brudea 9 puncte, Chelariu 7 puncte (12 recuperări), Plăvițu 7 puncte (5 assist-uri), Militaru 6 puncte și Ușurelu 2 puncte (6 recuperări). Paloma Cucu a fost cea mai bună marcatoare de la teleormănence cu 13 puncte, plus 5 recuperări și 8 intercepții. La CSM Alexandria au mai înscris: Lungu 12 puncte, Mihai 11 puncte (7 recuperări, 5 assist-uri), Horlea 6 puncte, Mazilu 3 puncte (5 recuperări, 6 pase decisive) și Crăciunescu 3 puncte.

Rapid este pe primul loc în clasamentul grupei 9-13, după prima zi de la primul turneu, la egalitate cu Agronomia, cu câte două puncte. CSM Alexandria și ACS KSE Târgu Secuiesc au câte un punct, iar CSM Târgu Mureș nu a jucat încă.

Astăzi se joacă alte două partide. De la ora 16:00 gazdele de la CSM Târgu Mureș întâlnesc Agronomia București, iar de la 18:30 se va disputa partida dintre CSM Alexandria și CS Rapid București.

*foto: Zsoli Jeffwarder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!