Stiri Cupa României Feminin

Rapid și FC Argeș luptă pentru avantajul terenului propriu în playoff

Rapid și FC Argeș luptă pentru avantajul terenului propriu în playoff

Sezonul regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin ajunge la final în acest weekend, după disputarea etapei a 28-a. Una dintre confruntările cu miză foarte mare va avea loc vineri (05.04) în Capitală, între CS Rapid București și FC Argeș Basketball.

Cele două formații luptă pentru avantajul terenului propriu în primul tur de playoff, existând o șansă foarte bună să fie chiar adversare. FC Argeș începe runda de pe poziția a patra (9-8), iar Rapid urmează pe locul cinci (8-9).

Forma diferă total, după ce rapidiștii au ajuns la trei victorii consecutive în Top 10, iar piteștenii au pierdut ultimele trei jocuri. În plus, trupa viola a suferit pe plan ofensiv în această perioadă și a devenit clubul cu cel mai modest atac din grupă, cu o medie de 76 de puncte pe întâlnire.

Argeșul merge la București după ce a ratat șansa să-și asigure poziția a treia la finalul sezonului regulat, fiind învinsă cu 66-70 de CSO Voluntari în Pitești Arena. Astfel, în cazul unei egalități, scenariu posibil la finalul etapei a 28-a, ilfovenii au avantajul rezultatelor directe cu argeșenii. De partea cealaltă, Rapid vine după un succes muncit, în prelungiri, în fața lui CSU Sibiu (87-82), elevii lui Tudor Costescu fiind capabili să întoarcă de la -16.

Confruntarea din Sala Rapid va reprezenta a treia întâlnire dintre giuleșteni și alb-violeți pe parcursul acestui sezon. Dacă în Cupa României au câștigat bucureștenii cu 62-57, FC Argeș și-a luat revanșa în turul din Top 10 cu 87 la 84. Corey Allen (29 de puncte, 7 pase decisive, 4 recuperări, 3 intercepții, +36 eficiență) și Sayeed Pridgett (23 de puncte, 7 recuperări, 5 pase decisive) au fost atunci principalii marcatori.

Situația celor două formații este destul de simplă înaintea ultimei runde. Departajarea în caz de bilanț egal se va face în funcție de rezultatele directe, acolo unde Argeșul pornește cu +3 datorită victoriei din tur. Astfel, Rapid va încheia pe 4 dacă se impune la mai mult de trei puncte și în mod cert va fi pe 5 dacă pierde. Giuleștenii au ocazia să urce chiar pe 3 dacă reușesc să o învingă pe FC Argeș și CSO Voluntari nu-și va câștiga meciul cu CSM Târgu Mureș.

La fel ca Rapid, și FC Argeș mai are șanse pentru poziția a treia, condiția fiind asemănătoare cu cea pe care trebuie să o îndeplinească bucureștenii. În cazul în care Piteștiul câștigă, dar și Voluntari face la fel, echipa lui Nebojsa Vidic va fi pe 4. În fine, FC Argeș ar cădea pe 5 cu o înfrângere la mai mult de 3 puncte în Capitală, alături de un succes al Voluntariului cu Mureș.

Doi dintre sportivii care stau bine în plan ofensiv în Top 10 vor fi adversari în Sala Rapid. Sayeed Pridgett este lider la acest capitol, cu 21.1 puncte, iar Corey Allen ocupă a treia poziție, cu 16.2 puncte în medie pe întâlnire. Situația diferă la assist-uri, acolo unde Allen conduce ierarhia din această grupă (5.7 pase decisive), iar Pridgett este al patrulea (5.0 pase decisive).

Ciprian Stoica, Alin Faur și Sorin Drugău vor oficia confruntarea de la București.

Rapid București și FC Argeș se vor duela vineri, 5 aprilie, începând cu ora 17.45 în direct pe Digisport 3, Prima Sport 4 și FRB TV.

*foto: Facebook FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!