Stiri Cupa României Feminin

Rapidul își ia revanșa cu Agronomia în prima etapă din returul grupei Est a LNBF

Rapidul își ia revanșa cu Agronomia în prima etapă din returul grupei Est a LNBF

Rapid București a obținut a doua victorie consecutivă în grupa Est din Liga Națională de Baschet Feminin, după ce a început cu cinci înfrângeri. Alb-vișiniile s-au impus acasă cu concitadina Agronomia în etapa a 8-a, scor 67-59, pe sferturi: 15-16, 18-14, 12-14, 22-15. A fost un joc cu multe schimbări de lider, în care cele două echipe au alternat la conducere și cea mai mare diferență a fost de 9 puncte. Gazdele au profitat de erorile adverse și au înscris 25 de puncte după turnovers, față de 4.

În tur a fost 79-57 pentru Agronomia, care a condus în permanență. Față de acel meci alb-verzile nu au putut conta pe accidentata Alexandra Chițanu (marca atunci 31 de puncte), dar au adus două americance. În jocul din prima etapă a returului în grupa Est, Rapidul le-a avut în primul cinci pe Natalia Burlakova, Alexandra Lupusavei, Florina Stănici (Diaconu), Gabriela Vlad și Sonia Cazacu. Agronomia a început meciul cu Mihaela Chelariu, Marquita Daniels, Anca Șipoș, Maria Militaru și Jordan Hawkins.

Hawkins a dus scorul la 0-4, iar Lupusavei marca primul coș al gazdelor după mai mult de două minute de la angajament. Șipoș și Chelariu au mărit diferența la cinci puncte, dar au urmat peste două minute fără coș pentru alb-verzi. Cazacu a reușit prima triplă a partidei, iar Stănici, Burlakova și Lupusavei duceau Rapidul la conducere, 11-7 la jumătatea sfertului. A fost rândul feroviarelor să aibă trei minute fără punct, timp în care Hawkins și Șipoș au egalat. Cazacu a dus din nou avantajul la gazde, Chelariu a reușit prima triplă a Agronomiei, iar Stănici și Militaru și-au dus pe rând echipele în față. La prima pauză scorul era 15-16.

Sfertul doi a început cu ratări, după care s-a alternat din nou la conducere. Șipoș a scuturat de două ori plasa de la distanță în jumătate de minut și făcea 19-24. Au urmat trei minute în care echipa sa nu a înscris. Alb-vișiniile nu au fost cu mult mai inspirate în acest timp, dar au egalat prin Manea și tripla Burlakovei. Șipoș a pus alte trei puncte pe tabelă pentru vizitatoare și Cuatu a strâns ecartul la o lungime, după care au urmat două minute în care nu s-a marcat deloc. Burlakova și Stănici au dus Rapidul la +5, iar Militaru stabilea scorul la jumătatea partidei, 33-30.

Șipoș a înscris prima după revenirea de la vestiare, egalând cu o triplă. Vlad a marcat patru puncte la rând și Rapidul s-a menținut la +4, dar a avut trei minute fără coș, în care Militaru, Hawkins și Șipoș au mutat avantajul la oaspete, 38-40. Cele două echipe au alternat la conducere până la finalul sfertului și la ultima pauză scorul era 45-44.

Manea, Stănici și Burlakova au mărit diferența la șapte lungimi în debutul sfertului patru, 51-44. Hawkins a înscris primele puncte ale oaspetelor în această perioadă de joc după mai mult de două minute și a strâns ecartul la trei lungimi. Vlad și Stănici au scuturat plasa de la distanță și au pus cel mai mare ecart pe tabelă, la 57-48 cu șase minute rămase din joc. Au urmat reușite de afară ale lui Plăvițu și Burlakova. Chelariu și Șipoș au strâns ecartul la patru lungimi, dar gazdele s-au distanțat din nou la opt după tripla lui Vlad. Scorul final a fost 67-59 și Rapidul obține a doua victorie consecutivă, în timp ce Agronomia ajunge la patru înfrângeri la rând.

Cele două echipe au avut același procentaj la șuturile din acțiune, 32% cu 22 de coșuri din 67 de aruncări. Rapidul a încheiat cu 15 coșuri de două puncte și 7 triple, în timp ce Agronomia a avut 17 reușite din semicerc și 5 de afară. Gazdele au înscris mai mult de la linia de fault, 16 libere față de 10. 38-55 a fost scorul la recuperări și 25-4 la puncte înscrise după turnovers.

Anca Șipoș a fost coșghetera partidei cu 24 de puncte, în double-double cu 15 recuperări. În double-double a fost și Hawkins, cu 17 puncte și 16 recuperări. Pentru Agronomia au mai înscris: Chelariu 9 puncte (6 recuperări), Militaru 6 puncte (6 recuperări, 6 pase decisive) și Plăvițu 3 puncte (5 recuperări).

Natalia Burlakova a fost cea mai bună marcatoare a învingătoarelor cu 18 puncte. Pentru Rapid au mai înscris: Stănici (Diaconu) 17 puncte (8 recuperări, 5 pase decisive, 8 intercepții), Vlad 12 puncte (7 recuperări, 5 assist-uri), Lupusavei 7 puncte (5 recuperări), Manea 6 puncte (5 recuperări), Cazacu 5 puncte și Cuatu 2.

Cele două formații sunt la egalitate cu 9 puncte după 2 victorii și 5 înfrângeri. În etapa următoare, de la finalul săptămânii viitoare, Rapidul joacă pe terenul Olimpiei CSU Brașov, iar Agronomia primește vizita celor de la CSM Târgoviște.

*foto: Sport Total – Rapid Bucuresti facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!