Stiri Cupa României Feminin

Re-editarea finalei din sezonul trecut se dispută sâmbătă (20.10)

Adrian Micinic

Adrian Micinic
19.10.2012

Liga Națională Feminin
 
- Etapa 6 -
 5-0   Fișa Meciului   7-0 

CSM Târgoviște primește vizita echipei CSM Satu Mare în derby-ul etapei a 6-a în sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet feminin - ediția 2012/13. Partida va avea loc sâmbătă (20.10), chiar înaintea debutului aventurii europene pentru ambele formații.

Va fi nu doar re-editarea finalei ci și confruntarea primelor două clasate în ierarhia la zi a actualei ediții de campionat. Satu Mare a câștigat primele șapte meciuri disputate în actuala ediție de campionat, incluzând două partide susținute în devans. În schimb, Târgoviște are 5-0 la general și chiar dacă nu a încântat prin joc, ținând cont de valorile ce alcătuiesc această echipă, dispune de un bilanț perfect.

Tocmai datorită valorii individuale net superioare a jucătoarelor în raport cu competiția din Liga Națională, CSM Târgoviște pornește cu prima șansă chiar și împotriva uneia dintre formațiile care se apropie cel mai mult de potențialul formidabil al grupării dâmbovițene. Desigur orice rezultat negativ înregistrat de echipa lui George Diekoulakos în campionatul intern va echivala cu o uriașă surpriză. Asta în pofida faptului că jocul și rezultatele sunt destul de departe de statutul pe care îl are Târgoviște încă de la anunțul că va participa în Euroliga feminină.

De asemenea, nu poate fi omis faptul că Târgoviște a realizat o nouă legitimare de marcă în cursul acestei săptămâni. Este vorba despre muntenegreanca Milka Bjelica, sportivă cu o bogată experiență la nivel de Euroligă. Dacă ea va fi folosită în campionat și mai ales în partida cu Stau Mare, rămâne de văzut. Cert este că trupa din județul Dâmbovița a izbutit o nouă lovitură de imagine, ridicând cel puțin din acest punct de vedere ștacheta la un nivel extrem de ridicat.

Pe lângă valorile extraordinare de altă cetățenie, meciul de la Târgoviște va pune față în față și câteva dintre cele mai bune jucătoare românce. E limpede că Târgoviște are un plus evident și aici, atât ca și cantitate cât și ca sumă de valori, însă nu trebuie omis aportul extrem de important al Annemariei Părău, precum și cel al Andreei Orosz în formația ardeleană.

Din punct de vedere statistic CSM Târgoviște este în mod evident superioară din punct de vedere ofensiv. De asemenea, se evidențiază un evident plus la capitolul recuperări. Pe de altă parte, va fi interesant de văzut dacă problemele la posesia mingii ale acestei formații vor putea fi speculate de Satu Mare. Aici e vorba de o potrivire perfectă pentru ardelence, care excelează la intercepție în raport cu problema destul de serioasă în ceea ce privește controlul mingii la Târgoviște.

Bilanțul confruntărilor directe evidențiază încă un plus cât se poate de evident pentru CSM Târgoviște. Această echipă a câștigat toate meciurile oficiale disputate împotriva lui CSM Satu Mare. Și nu sunt puține. E vorba despre 17 partide! În sezonul precedent s-au consemnat nu mai puțin de șapte dueluri directe.

4 comentarii la aceasta stire:
  • King Dragon :

    comentariu
    mi se pare mie sau toata lumea traieste cu impresia ca Targoviste trebuie sa zdrobeasca concurenta? Fara indoiala vor fi si scoruri foarte mari, dar daca Targovistea va castiga tot la 50-60 puncte ce veti mai scrie? Potentialul echipei este urias, inca neatins ( si din punctul meu de vedere, ca iubitor de sport, in sporturile de echipa este bine sa atingi varful de forma inspre mijlocul/finalul unui sezon ). Pana una alta sunt 5 victorii din 5, iar jocul nu este unul desavarsit tocmai pentru ca echipa nu are inca varful de forma, dar si pentru ca in fiecare partida antrenorul a folosit toate jucatoarele...iar omogenitatea dureaza, nu se face dupa 5 meciuri...este sport de echipa totusi. Apropo, sponsorii au pus conditia de a le face reclama pe site? Altfel, de unde si pana unde vorbiti de perii minune:)))? Sincer nu am vazut siteuri pe care sau in care sponsorul sa se bucure de asa de multa stima. Cred ca un link sau reclama ajungea, dar sa scrii un articol intreg...e deja foarte mult. Urmaresc si eu siteurile echipelor mele favorite ( NY Knicks, Liverpool Fc ) unde exista reclame, banere, linkuri, dar nu articole in care sponsorii sa se aleaga cu laudarea produselor. Sa nu mai vorbesc ca articole scrise de...nimeni nu exista pe niciun site respectabil. Peste tot exista o semnatura, a.i daca cineva trebuie tras la raspundere sa o poti face. Dar ma rog, decizia voastra, mentalitate romaneasca. In loc sa scrieti de Euroliga, de faptul ca avem in sfarsit o echipa prezenta la nivelul asta, in loc sa faceti o prezentare a tuturor echipelor, in loc sa vorbiti despre Grupa celor de la Satu-Mare ( Eurocup ), vorbiti despre perii, iar in multe articole/sau mai bine spus in anumite articole nu exista nicio semnatura. Pana mai ieri toata lumea era incantata ca avem echipa de baschet in euroliga iar acum, cand aceasta este pe punctul de a incepe, nimic, nu tu introducere,nu tu articole cu si despre euroliga, nu tu analize ale echipelor ( macar cele din grupele euroligii si eurocup care includ echipele romanesti ), etc. Si baschetul feminin este tot un sport, un sport care de multe ori produce partide de aceeasi intensitate ca ale baietilor. De exemplu eu as alege oricand un meci Targoviste-Schio in detrimentul unui Asesoft - Rovinari sau oricare alt exemplu.
    Am postat pe forum un articol foarte interesant facut de cei de la fiba cu privire la CSM Targoviste. De fapt aia au in genere articole fantastice cu si despre baschet... dar nu au un lucru: NU SCRIU ARTICLOLE DESTINATE SPONSORILOR:lol
    Au alte metode de a le arata recunostinta:)

    cu 11 ani în urmă (19.10.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Sabin Gherdan :

    King Dragon
    Cu tot respectul, dar teoria ta este una stupida si nefondata !

    cu 11 ani în urmă (19.10.2012) Raspunde
  • Adisan :

    Ca din întâmplare
    Ca din întâmplare Satu Mare e sancţionată cu fault ofensiv pe ultimul atac. Ca să nu mai pomenim că a beneficiat de doar 4 aruncări libere în tot meciul. Chiar aşa de perfect s-a apărat Târgoviştea? Eu unul mă îndoiesc....

    cu 11 ani în urmă (20.10.2012) Raspunde
  • Detectiv Rockford :

    preferinte
    Da,Tirgoviste si Aradul au intotdeauna noroc.

    cu 11 ani în urmă (20.10.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!