Stiri Cupa României Feminin

Returul dintre FCC Baschet Arad și CSM Târgoviște pornește de la +7 pentru oaspete

Returul dintre FCC Baschet Arad și CSM Târgoviște pornește de la +7 pentru oaspete

FCC Baschet Arad și CSM Târgoviște se întâlnesc miercuri, de la ora 18:00, în manșa a doua din turul 1 al Cupei României la baschet feminin. În primul meci s-au impus dâmbovițencele cu 60-53 după ce au condus pe toată durata partidei. Cele două echipe s-au întâlnit din nou în competiția eliminatorie după cinci ani de la precedenta confruntare. Arădencele au avut o zi în plus de odihnă după meciul de campionat din weekend.

CSM Târgoviște pornește cu un avans de 7 puncte în returul de pe terenul marii rivale din Arad. Dâmbovițencele s-au impus acasă cu 60-53 după ce s-au distanțat din start și au avut un avans maxim de 19 puncte. Galben-albastrele s-au apropiat la trei lungimi, iar CSM și-a mărit ecartul pe final. Reamintim că CSM-ul are doar jucătoare autohtone în lot în acest sezon din cauza interdicțiilor pentru datoriile din trecut, în timp ce FCC Baschet Arad are și trei straniere în lot.

Titularele formației din Târgoviște au făcut diferența în tur cu 55 de puncte, față de 33 de puncte înscrise de jucătoarele din primul 5 arădean. Banca oaspetelor a avut o contribuție mai mare, cu 20 de puncte, față de 5. Brankica Hadzovic marca miercuri 17 puncte pentru echipa de pe Mureș, iar la CSM au fost în double-digits Alina Chivu și Ancuța Stoenescu, cu câte 13 puncte, respectiv Gabriela Irimia cu 12.

În weekend cele două echipe au jucat în campionat, iar elevele lui Dejan Mudresa au avut o zi în plus de odihnă după ce s-au impus sâmbătă lejer pe terenul lui CSU Rookies Oradea, cu 85-43, limitând minutele jucătoarelor de bază. Formația pregătită de Cătălin Tănse a jucat duminică la Rapid București și s-a impus cu 70-57. CSM a primit o replică destul de bună de la gazde în prima parte, astfel că nu a putut să își menajeze piesele de bază la fel de mult cum au făcut-o arădencele cu o zi înainte. Ambele echipe au 2 victorii și o înfrângere în campionat.

Cu succesul din tur, CSM Târgoviște a oprit seria de 4 victorii arădene în confruntările directe, în finalul sezonului trecut, când cele două echipe s-au duelat în primul tur de play-off din campionat. Înainte de partida de miercuri, ultima confruntare directă din cupă a fost în semifinala din 2014, când s-au impus arădencele, care au câștigat cupa, ultimul lor trofeu intern. CSM Târgoviște și-a adjudecat ultima dată Cupa României în 2017.

Partida dintre FCC Baschet Arad și CSM Târgoviște, din manșa secundă a primului tur din Cupa României, se dispută miercuri, de la ora 18:00, la Sala Victoria din Arad. În această ediție a cupei nu sunt lucky losers, astfel că doar învingătoarea dublei manșe va accede în turul doi, care se dispută în 11 decembrie și 15 ianuarie. Tragerea la sorți pentru turul secund va avea loc luni, 28 octombrie.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!