Stiri Cupa României Feminin

Satu Mare caută în Rusia a doua victorie din EuroCup

Costin Marinescu

Costin Marinescu
06.11.2012

Sala USCC "Vologda"
miercuri, 7 noiembrie
ora 19:00

CSM Satu Mare continuă aventura Europeană în Rusia. Echipa antrenată de Dan Fleșeriu va întâlni în cadrul celei de-a treia etape a EuroCup Women formația Chevakata Vologda.

În Grupa A, din care fac parte, cele două formații ocupă locurile 2, respectiv 3, fiecare având câte o victorie și o înfrângere. Ambele echipe au trecut de SISU Gentofte și au pierdut cu Lattes Montepellier. Rusoaicele se află în față în clasament datorită coșaverajului superior, 1.09 față de 1.008 al româncelor.

În cele două partide disputate până acum,  Chevakata și-a bazat ofensiva în special pe punctele aduse de Glory Johnson și Jasmine Thomas. Ambele sportive sunt născute în SUA. Prima are 22 de ani și o medie de 17 puncte în actualul sezon al EuroCup, iar cea de-a doua este cu un an mai în vârstă și are o medie de 13.5 puncte pe meci. A treia marcatoare a echipei din Rusia este Yuliya Kiseleva. Centrul de origine uzbekistană are medii de 12.5 puncte pe meci și 9.5 recuperări.

Chevakata este lidera competiției la puncte maracte pe meci, cu 82, și este pe locul 2 la pase decisive, cu 19. Șapte dintre cele 10 baschetbaliste ale formației au pasat decisiv în acest sezon al  cupelor europene de cel puțin o dată pe meci.

În topul punctelor maracte pe meci, CSM Satu Mare se află pe locul 25 din 30, cu 62. Cu câte 14 puncte marcate pe partidă, Hajnalka Szlimak și Andreea Orosz sunt liderele echipei din România la acest capitol.

Forța echipei nu a constat însă în numărul mare de puncte înscrise ci în defensivă. La acest capitol ocupăm locul 6, cu 61.5 puncte primate pe meci și suntem cu 13 poziții în fața adversarelor de miercuri seară. Chevakata a primit, în medie, 75 puncte pe partidă.

În competițiile interne, Satu Mare ocupă prima poziție a clasamentului, cu 8 victorii și o înfrângere, în timp ce rusoaicele sunt pe locul 6, cu o victorie și 2 înfrângeri. În weekend, Satu Mare nu a disputat derbyul cu ICIM Arad, în timp ce Chevakata a învins cu 80 – 40 pe Rostov, ocupanta ultimului loc în campionat.

3 comentarii la aceasta stire:
  • and :

    De remarcat
    Echipa din Satu Mare a ajuns la Vologda in urma unui drum parcurs cu autocarul apoi cu avionul cu o escala si din nou alte 8 ore cu autocarul, in total 22 de ore.
    Aceasta se adauga la deplasarea lunga din Danemarca cu o saptamina in urma.
    Daca ora locala de incepere a meciului este 19:00 (pe unele site-uri apare ora 18:00) inseamna ca va fi 17:00 ora Romaniei.

    cu 11 ani în urmă (06.11.2012) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mira :

    aoleu
    ... da' cit e pina acolo, frate? bafta fetele!

    cu 11 ani în urmă (06.11.2012) Raspunde
  • and :

    Departe...
    Drumul cu autocarul de la Moscova spre nord pina la Vologda a fost cea de 8 ore. In total fetele au avut de strabatut o distanta cu 800 si ceva km mai mare decit distanta facuta de ele pina in Danemarca via Suedia.

    cu 11 ani în urmă (06.11.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!