Stiri Cupa României Feminin

Satu Mare nu forțează și învinge Craiova la limită

Costin Marinescu

Costin Marinescu
29.10.2012

76 - 71
21-20, 19-11, 16-16, 20-24
  Statistica  

Favorită înaintea partidei, CSM Satu Mare s-a impus în fața SCM U Craiova, însă nu i-a fost deloc ușor. Echipa din nord-vestul țării a câștigat meciul din cadrul etapei a VIII-a a LNBF cu  76 – 71 grație unui sfert 2 pe care l-a câștigat la opt puncte diferență.

Craiova a fost mai precisă atât la aruncările din acțiune, unde a avut un procentaj de 50%, față de 44% al adversarelor, dar a plătit tribut unei bănci mai scurte, care nu a fost capabilă să înscrie decât 11 puncte, față de cele 39 ale sătmărencelor.

Aportul rezervelor de la Satu Mare se explică prin faptul că, după meciul din EuroCup, de miercuri, Dan Fleșeriu a decis să le odihnească pe Whittington, Pârău și Freeman, cele mai bune jucătoare ale echipei în partida de cupă europeană. Niciuna dintre ele nu a evoluat mai mult de 23 minute, iar toate au combinat pentru 29 puncte.

Principala marcatoare a echipei gazdă a fost Italee Lucas, autoare a 22 puncte.

Cu 20 puncte marcate, Marja Prlja a fost lidera Craiovei la acest capitol statistic. Ea și-a mai trecut în cont 7 pase decisive. Larisa Toma a terminat în double double, cu 14 puncte și 12 recuperări, fiind cea mai eficientă baschetbalistă din lotul lui Milan Nisic. Zorica Mitov a înscris 18 puncte și a recuperat 6 mingi, pentru un indice de eficiență de 24, cu o unitate mai mic decât al coechipierei sale.

Cu două meci în plus decât celelate echipe din partea superioară a clasamentului și cu un bilanț de 8 victorii și o înfrângere, CSM Satu Mare ocupă prima poziție a clasamentului. Craiova, cu 3 victorii și 4 înfrângeri, este pe locul 8.

Etapa următoare Satu Mare va juca cu ICIM Arad, iar Craiova cu Sepsi SIC.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!