Stiri Cupa României Feminin

Satu Mare se impune în disputa cu Rapid

Mihai Lițiu

Mihai Lițiu
12.12.2013

73 - 64

19-20;17-16;28-15;9-13

7 - 5 Statistica 4 - 8

Aşa cum era de aşteptat partida a fost una echilibrată, mai ales în prima jumătate a meciului care s-a şi terminat la egalitate 36-36. Oaspetele deţin iniţiativa în debutul partidei impulsionate de apetitul ofensiv al Florinei Diaconu. Elevele lui Peter Eleș nu cedează sub presiune şi reuşesc de fiecare dată să egaleze graţie jocului bun prestat de Tabytha Wampler. Căpitanul sătmărencelor, Andreea Orosz îşi aduce pentru prima dată echipa la conducere în ultimul minut al primului sfert dar imediat Adina Lovasz asigură avantajul minim pentru feroviare la prima pauză. Sfertul secund se joacă după acelaşi scenariu, cu oaspetele desprinzându-se de câteva ori la 7 puncte diferenţă. Jucătoarele antrenate de Dan Militaru îşi pierd concentrarea pe finalul perioadei şi cuplul Ivan - Orosz reuşeşte egalarea.

Pauza pare să fi fost un sfetnic mai bun pentru echipa din Nord-Vest care iese mai determinată de la cabine şi reuşeşte nişte coşuri de 3 puncte importante. Pe rând au punctat de la distanţă: Cutas, Ivan, Voica şi Wampler, reuşita ultimei ducând gazdele la 10 puncte de Rapid. De partea cealaltă veteranele Diaconu şi Ungureanu încearcă să ţină oaspetele aproape dar ecartul ajunge şi la 16 puncte după coşul marcat de la distanţă de Andreea Orosz. Pe final de sfert Monica Nicolaescu punctează şi ea de dincolo de 6.75m dar cu 10 minute înainte de final echipa din Capitală are un deficit de 13 puncte: 64-51.

Rapidistele se lansează în cursa de urmărire şi încearcă să salveze un meci care părea a le fi la îndemână în debutul său. Reduta gazdelor nu cedează şi de fiecare dată când oaspetele par a reduce din ecart, Wampler sau Jones reuşesc să înscrie atât cât este necesar pentru a păstra un avans liniştitor. Bucureştencele rămân cu satisfacţia ultimului coş marcat şi cu gustul amar că puteau obţine mai mult din acest meci.

Principalele marcatoare au fost: Tabytha Wampler (23), Andreea Orosz (15), Eniko Laza (11) pentru învingătoare, respectiv Florina Diaconu (26), Elena Constantin şi Raluca Ungureanu (câte 11) din tabăra oaspetelor.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!