Stiri Cupa României Feminin

SCM Timișoara a trimis în decisiv seria cu FC Argeș, CSM Galați a încheiat stagiunea în Liga Națională

SCM Timișoara a trimis în decisiv seria cu FC Argeș, CSM Galați a încheiat stagiunea în Liga Națională

Două partide de clasament s-au jucat la o diferență de jumătate oră joi, 11 mai, la Timișoara și Galați. SCM Timișoara a trimis în decisiv seria cu FC Argeș pentru locurile 7-8, în timp ce soarta locurilor 13-14 s-a decis după succesul lui CSM Galați în confruntarea cu CSM Petrolul Ploiești.

Timișoara: Darrion Strong, Robert Schipor, Nikola Gajic, Edward Petrescu, Igor Kesar

Argeș: CJ Wilson, Mihai Măciucă, Bruce Massey, Mihai Gavrilă, Joe Lawson

Bănățenii au marcat primele cinci puncte ale întâlnirii și au fost ulterior întorși cu un run de 8-0 din partea lui FC Argeș, oaspeții reușind să conducă pentru mai multe atacuri și spre finalul sfertului inaugural au mers la trei posesii în față, pentru ca perioada să se încheie cu 22-27. Timișorenii au recuperat apoi deficitul de opt lungimi și Lazar a egalat la 31-31, de unde ambele echipe au fost la conducere în diverse momente până la pauză, iar la vestiare s-a intrat cu 38-44 în favoarea vizitatorilor.

FC Argeș a putut să se mențină în față pe tot parcursul celui de-al treilea sfert, dar ecartul a scăzut la doar două puncte (57-59), parțialul decisiv pornind mai bine pentru SCM Timișoara și scorul a devenit 65-61. Argeșul a avut puterea să întoarcă în scurt timp, dar doar preț de câteva secunde și Kesar a făcut +10 în favoarea gazdelor cu cinci minute până la final (78-68). „Leii din Banat” au condus la cel mult 12 puncte în finalul partidei și s-au impus cu 91-81, trimițând astfel seria pentru locurile 7-8 în decisiv.

Igor Kesar a adunat 25 de puncte, 8 recuperări și 4 pase decisive, iar Nikola Gajic l-a secondat cu 16 puncte (4/8 de afară) și 3 recuperări. Nikola Jevtovic (20 de puncte, 9/10 din acțiune, 6 recuperări, 3 pase decisive) și CJ Wilson (19 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive) au fost liderii lui FC Argeș.

Partida care o să decidă această serie se va juca la Pitești pe 15 mai, de la ora 18.00.

Galați: Luka Mitrovic, Marius Ciotlăuș, Juhwan Harris-Dyson, Robert Stan, Mladen Armus

Ploiești: Kenny Funderburk, Codruț Dinu, Andris Misters, Bogdan Popa, Veljko Brkic

Gazdele au început perfect și au condus cu 10-2 la jumătatea sfertului inaugural, CSM Petrolul fiind capabilă apoi să reducă încet din handicap, dar pe finalul parțialul s-a ajuns la un ecart format din două cifre și CSM Galați a avut 24-12. Petică a dus diferența la +13 cu coșul de la 33-20 și Nikolic a continuat să mărească avantajul gazdelor, o serie excelentă pentru CSM Petrolul scăzând ecartul apoi la doar cinci puncte pentru pauză, 44-39.

Armus a oprit pe moment run-ul de 14-0 în care s-a aflat Ploieștiul (46-43), dar prahovenii au continuat să revină pe tabelă și Brkic i-a dus pe oaspeți în față la 46-48. A urmat o perioadă mult mai bună pentru CSM Galați, care la jumătatea sfertului trei a condus la +8, parțialul terminându-se cu 63-55. S-a ajuns din nou la un ecart format din două cifre (73-60), Funderburk înjumătățind avansul dunărenilor cu cinci minute rămase din meci, după care CSM Galați a putut să răspundă bine revenirii oaspeților și meciul s-a terminat cu 86 la 74. Echipa lui Florin Nini încheie astfel sezonul pe locul 13, iar CSM Petrolul Ploiești pe 14.

Milos Nikolic a adunat 22 de puncte (4/8 de la distanță) și 4 pase decisive pentru gazde, iar TJ Gibbs a avut 14 puncte. Principalii marcatori de la CSM Petrolul au fost Veljko Brkic (17 puncte, 4 recuperări) și Kenny Funderburk (11 puncte, 9 pase decisive, 5 recuperări).

*foto: Facebook Leii din Banat - Baschet SCM Timișoara

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    Dramatism
    Ce meci frumos a fost

    cu 8 luni în urmă (25.07.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!