Stiri Cupa României Feminin

SCM Timișoara caută a treia victorie în Alpe Adria Cup

SCM Timișoara caută a treia victorie în Alpe Adria Cup

SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara o să dispute miercuri, 12 octombrie, primul joc de pe teren propriu în Alpe Adria Cup, întrecere în care și-a câștigat duelurile precedente din grupa D. Spissky Rytieri este formația care sosește în orașul de pe Bega.

Timișoara are 2-0 în competiție și o medie de 95.5 puncte marcate după turneul inaugural care a avut loc în ultima parte a lunii septembrie, la Zabok. Bănățenii le-au învins pe KK Zabok (88-63) și KK Rogaska (103-97), duelul cu prima menționată terminându-se într-o manieră mult mai lejeră.

Singura echipă din acest cvartet care nu a jucat încă, Spissky Rytieri, are ocazia să debuteze la Timișoara. Slovacii fac parte din categoria echipelor relativ tinere, fiind înființați în 2004.

Adversara timișorenilor are în palmares trei trofee în istoria de 18 ani a clubului, fiind vorba despre titlul în campionatul Slovaciei obținut în 2020/2021, precum și Cupa Slovaciei în 2006 și 2021. „Cavalerii” s-au oprit în ediția precedentă din Extraliga în semifinale, pierzând cu 3-1 la general în fața viitoarei campioane, Patrioti Levice.

În lotul pe care îl pregătește slovenul Teo Hojc se regăsesc doi americani, un croat și un ucrainean, cel din urmă neregăsindu-se până în prezent pe foaia de joc. Patrick McGlynn și Vlatko Granic au experiență în multiple campionate europene, iar Isaiah Washington este la al doilea club de pe Bătrânul Continent, după ce în stagiunea precedentă a evoluat în Muntenegru.

Viktor Juricek, Ivan Zidzik și Michal Fusek sunt printre jucătorii cu prezențe și în alte campionate, cel din urmă având meciuri în cupele europene pe când juca la Charleroi, în Belgia.

Trei meciuri a jucat Spissky Rytieri în întrecerea internă, bilanțul fiind de 2 victorii și o înfrângere, prin următoarele rezultate: 74-77 cu Inter Bratislava, 96-87 cu BC Komarno și 92-88 cu Iskra Svit. Isaiah Washington și Patrick McGlynn au peste 20 de puncte în medie în aceste jocuri, următorul marcator fiind Viktor Juricek (17.3), iar Michal Fusek are medii de double-double (12 puncte, 12.3 recuperări).

Întâlnirea dintre SCM Timișoara și Spissky Rytieri va avea loc miercuri, 12 octombrie, începând cu ora 18.30 în Sala Sporturilor „Constantin Jude”. Meciul o să fie transmis pe pagina de Facebook TV Timișoara, dar și pe canalul de YouTube Baschet SCM Timișoara.

*foto: Facebook Leii din Banat – Baschet SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!