Stiri Cupa României Feminin

Scrisoarea deschisă trimisă de Sirius Târgu Mureș după „suspendarea” lui Mihai Săndulache

Scrisoarea deschisă trimisă de Sirius Târgu Mureș după „suspendarea” lui Mihai Săndulache

Clubul de baschet feminin de prima ligă Sirius Târgu Mureș a decis să protesteze printr-o scrisoare deschisă adresată FRB, dar și comunității baschetbalistice din România, după suspendarea blândă pe care a primit-o arbitrul Mihai Săndulache, după felul în care a arbitrat în a doua reprizei a meciului cu cântec dintre Alexandria și Arad.

În scrisoarea semnată de președintele clubului, Istvan Kiss, aflăm că târgmureșenii au văzut în reluare meciul, pe FRB Tv, unde s-au arătat siderați de prestația arbitrului Săndulache:

„Domnul Mihai Săndulache decide soarta meciului, cu prestația lui viciind nu numai rezultatul meciului, dar și clasamentul final al LNBF după sezonul regulat. Astfel, echipele calificate în play off de pe locurile 3-6 joacă primul tur al play off-ului conform clasamentului decis de Mihai Săndulache, ceea ce înseamnă vicierea întregului clasament al Ligii”.

În acest context oficialul clubului mureșean arată că sancțiunea de șase luni primită de Săndulache nu există în Articolul 54, privind abaterile de la îndatoririle prevăzute în Regulamentul Oficial de Baschet. Astfel, Kiss scris că:

„Din cauza vicierii și compromiterii Ligii Naționale de Baschet Feminin, ediția 2021-2022, considerăm că sancțiunea corectă ar fi undeva la litera d) (n.r. excluderea din lotul divizionar) sau e) (n.r. excluderea din corpul de arbitri recunoscut de FRB) al articolului 54. Nu putem accepta ca acest arbitru să fie sancționat cu 6 luni de suspendare, din care 4 luni reprezintă pauza de vară”.

Întregul comunicat al Sirius Târgu Mureș:

*foto: Andreea Vlase

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!