Stiri Cupa României Feminin

Se cunosc cele 7 formații calificate în turul 2 al Cupei României la feminin, alături de ACS Sepsi SIC

Andreea Vlase

Andreea Vlase
29.09.2018

Astăzi, 29 septembrie, au avut loc partidele retur din prima fază a Cupei României. Câștigătoarele celor 6 manșe au fost CSM Satu Mare, ACS KSE Târgu Secuiesc, CSM Târgoviște, FCC ICIM Arad, CSM Alexandria și CS Phoenix Constanța. Olimpia CSU Brașov a fost norocoasa învinsă care trece în turul următor, unde aștepta deținătoarea eventului, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe.

Prima echipă care a obținut calificarea în faza următoare sâmbătă a fost CSM Satu Mare, meciul doi al dublei cu Rapid fiind cel care a deschis ziua returului. Sătmărencele au mers mai departe cu +89 la total (206-117), după 98-75 și 108-42, cu ambele meciuri disputate la Satu Mare.

ACS KSE Târgu Secuiesc a trecut mai departe după un retur cu suișuri și coborâșuri în fața celor de la Universitatea CSM Oradea. A fost 138-118 la total, cu două victorii pentru covăsnence, 76-59 la Oradea și 62-59 la Târgu Secuiesc.

CSM Târgoviște a trecut mai departe cu un avantaj confortabil în duelul cu CSM Târgu Mureș. După ce a câștigat manșa tur cu 94-47, câștigătoarea trofeului în mai multe rânduri s-a impus cu 85-60 și în retur. Cu 179-107, favoritele și-au respectat statutul în fața unei echipe din grupa a doua valorică, nou-înființată.

FCC ICIM Arad s-a calificat mai departe pentru un punct, în singurul duel dintre formații din prima grupă valorică din campionat. Galben-albastrele au avut 136-135 în dubla cu Olimpia CSU Brașov, după 70-61 la Arad și 66-74 la Brașov.

CSM Alexandria a trecut cu 113-110 de CS Agronomia București. Noua formație din Teleorman a câștigat acasă cu 58-54, iar bucureștencele s-au impus la retur cu 56-55, astfel că CSM-ul avansează în turul următor.

CS Phoenix Constanța este singura formație din grupa a doua valorică ce a trecut de o echipă din prima grupă. Constănțencele s-au impus în ambele manșe cu Universitatea Cluj-Napoca, 77-73 la Cluj și 67-59 la Constanța. La total a fost 144-132 pentru formația de la malul mării.

Alături de cele șase învingătoare a obținut biletul mai departe cea mai bună echipă învinsă. Primul criteriu de departajare este coeficientul total victorii/total jocuri. Olimpia CSU Brașov și CS Agronomia București au avut câte o victorie și o înfrângere, în timp ce celelalte învinse au cedat în ambele partide. Al doilea criteriu a fost cel al coșaverajului. Brașovencele au avut -1 în duelul cu FCC ICIM Arad (135-136), iar bucureștencele au cedat pentru 3 puncte dubla cu CSM Alexandria (110-113). În aceste condiții Olimpia CSU Brașov este lucky loser și avansează în turul doi.

În regulamentul specific al competiției era trecută data de 1 octombrie pentru tragerea la sorți al turului secund, dar s-a amânat. Meciurile din sferturile de finală se joacă în 27 februarie și 6 martie, iar Final 4-ul va fi în 30-31 martie.

3 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    Vai de plua noastră
    Teparii campionatului, Marcelică și nea Dan! Chiar nu pute nimănui desfășurarea acestui joc? N puncte în final pentru Brașov în ambele jocuri? Cât să fie pentru calificare din postura de ratați norocoși? Ne furăm căciula! Un sport deja condamnat, jucat de partea considerată slabă a umanității, cu o dinamică ce plictisește chiar și broasca țestoasă, victimă a unor indivizi ce mai ușurează bugetele administrațiilor locale de care aparțin!

    cu 5 ani în urmă (29.09.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita:

      Rușine
      Am stat și am analizat caseta statistică! In ultimele 3,10 minute Arad are 5 turn-over! Dzombeta 3, Mercea 1 și unul de echipă, 24"! Chiar ne cred proști? Meda e sârb bosniac, o etnie greu supusă, s-a vândut chiar așa ieftin?

      cu 5 ani în urmă (29.09.2018)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca paulvero :

    suferiti d scenarita:)
    daca vroiau ca dubla sa fie echilibrata si la limita , nu lasau sa conduca aradul cu 3 min inainte d final cu 3 p si implicit cu 12 la general...fiti seriosi, au fost 2 meciuri stranse si spectaculoase.Meciurile feminine se-nrorc repede, vezi canada-spania...Haide U!

    cu 5 ani în urmă (30.09.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!