Stiri Cupa României Feminin

Sepsi Sfântu Gheorghe a bifat al doilea succes în grupele EuroCup

Sepsi Sfântu Gheorghe a bifat al doilea succes în grupele EuroCup

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe a câștigat în fața formației maghiare UNI Győr Mély-Út, scor 70–65 în etapa a 3-a din grupele EuroCup Women’s Basketball. Covăsnencele au ajuns la două victorii în acest cvartet european la jumătatea fazei grupelor și în retur vor avea un singur meci pe teren propriu.

Campioanele României au început disputa în formula Shaqwedia Wallace, Ioana Ghizilă, Jovana Pasic, Brianna Fraser și Nikolett Orbán, în timp ce Győr a replicat cu primul 5 format din Dóra Nagy, Ágnes Török, Réka Dombai, Szabina Oroszva și Beatrice Mompremier.

Maghiarele și-au irosit două libere la puțin timp după start și Sepsi a putut deschide cu 6-1, diferența de două posesii păstrându-se până la 7-3. Győr a tinut aproape (7-5), de unde Jovana Pasic, cu o aruncare liberă precisă, și Ioana Ghizilă de la distanță au contribuit la mărirea avantajului, 11-5. Sepsi s-a dus în câteva momente la trei posesii în față (13-5 și 15-8), în timp ce pătrunderea lui Colley a modificat tabela pentru 15-10. Secuiencele au forțat ultima parte din sfertul inaugural și prin reușitele lui Neagu respectiv Pasic conduceau cu 21-13.

Două minute fără coș marcat au trecut din sfertul secund în dreptul formației din Sfântu Gheorghe, perioadă în care Győr s-a apropiat la patru puncte, 21-17. Reușita Ștefaniei Cătinean n-a oprit elanul maghiarelor, care au egalat la 24, după care tripla Sabinei Oroszova a modificat tabela pentru 24-27. Run-ul vizitatoarelor l-a oprit Brianna Fraser (26-27), aceeași sportivă din SUA ajutându-și echipa să revină la conducere, 30-29. Finalul primei reprize l-au gestionat mai bine elevele lui Zoran Mikes și la cabine s-a intrat cu 35-31, Fraser contribuind cu 3/4 din acțiune în acest sfert.

Ecartul de trei posesii s-a refăcut la puțin timp după reluare, Wallace fiind cea care a ars plasa de la distanță (38-31). Győr a venit în câteva rânduri la cinci puncte în spate, dar Sepsi a dublat diferența cu contribuția lui Ghizilă și Fraser, la 47-37. Un nou run important reușit de vizitatoare a redus scorul pe tabelă, Beatrice Mompremier fiind cea care a încheiat o acțiune cu lay up la 49-46. Alina Podar a punctat de la linia de fault pe încheierea sfertului trei, în timp ce Wallace a irosit ultima aruncare, avantajul rămânând de partea lui Sepsi, 54-47.

Covăsnencele au debutat în forță în ultimul sfert, Fraser și Podar au contribuit pentru urcarea diferenței la 59-47. Maghiarele au replicat după două minute și jumătate scurse, prin Réka Dombai la 59-49, însă avantajul amfitrioanelor a revenit la peste 10 puncte, după coșul marcat de Fraser. UNI Győr a reușit un run de 9-0 în decurs de trei minute și reușita lui Nagy le-a apropiat pe adversare la 61-58. Sepsi a beneficiat de două posesii în față spre final (67-63 și 69-65), Jovana Pasic trecându-și în cont ultimul punct al partidei, care a asigurat victoria cu 70-65 pentru echipa din Sfântu Gheorghe.

Formația pregătită de Zoran Mikes a bifat al doilea succes din faza grupelor și săptămâna viitoare (3 noiembrie, ora 19.00) primește vizita lui BC Prometey, grupare neînvinsă până acum.

Brianna Fraser a terminat cu 26 de puncte și 4 recuperări pentru Sepsi-SIC, urmată de Jovana Pasic (15 puncte, 8 recuperări, 4 pase decisive) respectiv Shaqwedia Wallace (10 puncte, 6 recuperări, 4 assist-uri).

Din tabăra maghiară s-a remarcat în mod special Beatrice Mompremier, cu un double-double (19 puncte, 20 de recuperări). Sabina Oroszova (13 puncte) și Réka Dombai au fost următoarele marcatoare.

 

*foto: fiba.basketball/eurocupwomen

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!