Stiri Cupa României Feminin

Sepsi Sfântu Gheorghe abordează returul cu Ormanspor de la +28 pentru turcoaice

Sepsi Sfântu Gheorghe abordează returul cu Ormanspor de la +28 pentru turcoaice

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe va evolua miercuri, 22 decembrie, pe terenul lui OGM Ormanspor în manșa retur a playoff-ului Women’s EuroCup. Turcoaicele s-au impus cu 80-52 în Sepsi Arena săptămâna trecută.

Covăsnencele au condus doar de două ori pe tot parcursul manșei tur, la începutul meciului (2-0 și 3-2), de acolo Ormanspor dictând ritmul în întregime. Turcoaicele au terminat acel duel cu 8/16 din spatele arcului de cerc, zonă din care Sepsi a adunat 3/22.

Avantajul de 28 de puncte al lui Ormanspor s-a format cu precădere în ultimul sfert, adjudecat cu 23-9, până în ultimele 10 minute diferența maximă de scor fiind de 20 de puncte (30-10), în parțialul al doilea.

Patru sportive a avut Alper Durur în double figures, de departe remarcându-se Teaira McCowan (27 de puncte, 18 recuperări, 10/18 din acțiune). De la Sepsi au contribuit în foarte mare măsură Brianna Fraser (23 de puncte, 8 recuperări) și Jovana Pasic (16 puncte, 4 recuperări, 3 assist-uri).

Lupta la recuperări (47-30) și assist-uri (22-12) au câștigat-o clar turcoaicele, din tabăra cărora o singură sportivă care a evoluat în Sepsi Arena nu a izbutit să înscrie vreun punct.

Înaintea returului din cupele europene, ambele și-au câștigat duelurile din campionat, Ormanspor trecând de Galatasaray (65-61), iar Sepsi de CSM Târgoviște (100-48).

În privința statisticilor, OGM Ormanspor conduce fiecare detaliu cu excepția intercepțiilor (9-6 Sepsi), a capacelor (3-2 pentru covăsnence), a punctelor pe contraatac (13.7-12.7 Sepsi) și a procentajelor de la linia de fault, unde Sepsi stă mai bine (73.2-72%).

McCowan reprizintă principalul pericol din lotul turcoiacelor, pivotul din Bryan, Texas având peste 20 de puncte în medie în ultimele patru meciuri jucate în EuroCup. De la Sepsi s-a remarcat în acest sezon Brianna Fraser (27.1 puncte și 9.6 recuperări).

Disputa dintre OGM Ormanspor și Sepsi-SIC începe la ora 15.00 în direct pe canalul de YouTube al FIBA, cu formația din țara Semilunei favorită certă prin avantajul mare după manșa tur.

*foto: fiba.basketball/eurocupwomen

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!