Stiri Cupa României Feminin

Sepsi Sfântu Gheorghe, comunicat în apărarea lui Zoran Mikes

Sepsi Sfântu Gheorghe, comunicat în apărarea lui Zoran Mikes

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe a reacționat în urma comunicatului pe care l-a emis ASVEL Lyon cu privire la comportamentul antrenorului Zoran Mikes. Campioana LNBF i-a luat apărarea tehnicianului și a explicat pe larg întâmplările din ultimul meci în Euroliga feminină.

Clubul covăsnean a răspuns printr-un comunicat amplu în cursul zilei de joi, 1 februarie, în care a început astfel:

„Zoran Mikes este antrenorul principal al clubului nostru de mai bine de 10 ani și activează în această profesie de peste 25 de ani.

Suntem conștienți că ultimele două zile au fost un coșmar pentru el și familia sa, ei fiind nevoiți să se confrunte cu aceste acuzații.

Îl susținem în totalitate, mai ales că este vorba despre un caz la care au fost martori membri staff-ului formației noastre, jucătoarele de pe bancă, inclusiv fiica antrenorului nostru, în vârstă de 17 ani , precum și 10 fani al clubului aflați chiar în spatele echipei noastre.

Am fost șocați să vedem acuzațiile care au fost publicate în presă, unde antrenorul nostru principal a fost etichetat cu epitete care nu sunt doar extrem de ofensatoare, dar îi și pătează numele și, în consecință, și pe cel al clubului nostru.”

Ulterior, Sepsi-SIC a pus la dispoziție două filmări din cel de-al treilea sfert al partidei cu ASVEL, materialele video fiind disponibile AICI:

„Dorim să clarificăm faptul că tweet-ul postat de Gabby Williams nu corespunde realității. Incidentul pe care l-a prezentat și evenimentele reale sunt două lucruri complet diferite, fapt pe care toți putem să-l confirmăm, susținuți și de înregistrările disponibile.

Prima situațe a avut loc în al treilea sfert al jocului, când tabela indica 8:37, moment în care antrenorul principal al echipei noastre, Zoran Mikes, se afla în zona sa desemnată. Gabby Williams, deplasându-se spre marginea terenului, s-a apropiat de antrenor. Antrenorul principal al echipei noastre a atins șoldul lui Gabby Williams, și ca un compliment, a spus următoarele, deoarece Gabby deja avea mai mult de 20 de puncte pe tabelă, în acel moment: “Gabby please slow down you are killing us today”. După care Gabby Williams a spus: “Don’t touch me”

A doua situațe a avut loc la marcajul de 6:07 al celui de-al treilea sfert, când arbitrul a fluierat un fault personal împotriva jucătoarei noastre cu numărul 12, iar staff-ul tehnic a reacționat la decizia arbitrului. Gabby s-a întors spre banca technică și a spus: “Shut the F*** up!”

În răspuns la aceasta, antrenorul nostru principal i-a spus următoarele arbitrului: “You shoud not allow her to talk like this way to our bench”. După care Gabby Williams a spus: “Don’t touch me”

Dorim să subliniem că antrenorul nostru principal nu a avut niciun fel de contact cu jucătoarea în timpul fazei de repunere, în acel moment. Arbitrul a spus apoi următoarele: “Calm down, we continue the game”. Antrenorul nostru principal a încheiat comunicarea cu arbitrul gesticulând cu mâinile într-o parte.”

Jucătoarea lui ASVEL și-a șters tweet-ul inițial însă a răspuns la un alt tweet, al unui jurnalist american, prin care a confirmat investigația pornită de FIBA. Sepsi-SIC a încheiat comunicatul prin următoarele idei: „Considerăm important să precizăm, totuși, că din cauza unor tweet-uri atât de grabnic postate și ulterior șterse, statutul și potențiala percepție viitoare asupra antrenorului principal al echipei noastre ar putea avea de suferit sau ar putea chiar fi compromisă.Clubul nostru consideră tweet-ul lui Gabby Williams exagerat și susține respectarea principiilor Fair Play și a regulilor scrise și nescrise ale sportului. Ne exprimăm speranța că FIBA și cluburile implicate vor clarifica incidentul cât mai curând posibil.”

Covăsnencele au fost învinse cu 77-94 în Franța, în ultima apariție din grupele Euroligii feminine și au încheiat competiția cu 2-12 bilanț.

*foto: Facebook Sepsi-SIC

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!